vrijdag 30 januari 2009

Kan het gekker?

Wife Killed After Changing Facebook Relationship Status to ‘Single’

A man in Staffordshire killed his wife after she changed her status on Facebook from married to single and refused to return his messages.

Edward Richardson, 41, was found guilty of Sarah Ricahrdson's murder in May 2008 today. According to the prosecution, he became enraged after he saw Sarah had changed her status and went to confront her.

Sarah, a hairdresser in Sandbach, was stabbed to death at her parents' house in Brown Lees.

Read more on the BBC News website.

zaterdag 24 januari 2009

220109 Wandeling De Bakhei (Beesel)

Van centrum Beesel de route "De Bakhei" gelopen.

Een route naar het prachtige buitengebied. Dit landschap is ontstaan na ontginning van een moerasgebied. Men wandelt o.a. langs het in 1560 gebouwde kasteel Nieuwenbroeck, de ontginningsgebieden Turfhei en de Bakhei. 

Totale lengte is 8 km.

Hier treft u wat meer foto's van die route aan.

210109 Wandeling Maasveld & Schelkensbeek-Gaesbeek


Tijdens midweek arrangement op Lommerbergen gelopen. Start is ook bij Lommerbergen, dus makkelijk.

Vanaf Lommerbergen langs de Maas naar Reuver, daar de andere route opgepikt. In totaal ongeveer 11 kilometer, bij mooi wandel weer.

Het zijn bewegwijzerde wandelroutes (6 hoekig ANWB), die makkelijk te volgen zijn.

Foto is zicht over de Maas op Kessel met de resten van de burcht van Kessel.

Wandelroute Maasveld

Het wandelgebied rond het Maasveld en de Weerd is door wind en water gevormd. De loop van de Maas heeft er zelfs voor gezorgd dat een voormalig eiland in de rivier, de Weerd, tegenwoordig als Kessels grondgebied binnen de gemeente Beesel ligt. De voormalige Maasarm is nog aan de begroeiing van de wilgen en populieren in het landschap herkenbaar. De enige bebouwing bevindt zich op veilige afstand van de Maas, die regelmatig overstroomt tot aan de rand van de winterbedding. Restanten van Maasheggen herinneren aan een oude vorm van landschapsbeheer.

* Lengte route: 6/7 km = 1,5 uur wandelen

Hier treft u nog wat meer foto's van de Maasveldroute.

Wandelroute Schelkensbeek-Gaesbeek

Deze route loopt langs de beekdalen (of terrasbeken) van de Reuverbeek, de Schelkensbeek en de Gaesbeek, die ontspringen in het Beesels en Belfelds Broek. Van hieruit kronkelen ze door het midden- en het laagterras naar de Maas. Ze hebben diepe dalen uitgesleten in de stuifduinen die hier na de laatste ijstijd, zo’n 12.000 jaar geleden, werden afgezet. De Maasbedding viel toen herhaaldelijk droog en met de heersende westenwind werd zand uit de droge rivierbedding aan de oostzijde van de Maas gedeponeerd. Het gebied heeft een prachtig natuurlandschap met een rijke flora en fauna. In het dal van de Schelkensbeek ligt het schilderachtige gehucht Ronckenstein met een voormalige watermolen.

* Lengte wandelroute: 4km = 1 uur wandelen