zondag 27 september 2009

Hoe ik mijn zestigste vierde

Er zijn niet veel leeftijden waar ik moeite mee heb. 30 worden voelde niet prettig aan. En ook zestig is zo'n hobbel.


Hoe nu zo'n moment te "vieren". Met zijn allen eten en drinken ? Daar heb ik eerlijk gezegd niet zo'n zin in.




Besluit valt om met Jules, Linda en de kleinkinderen ergens ver van de plek en het moment te vertoeven. Mijn grote liefde is Kreta, maar daar zijn niet zoveel plekken om relaxed dit te vieren.
Op advies van het reisbureau kijken wij dan naar Turkije. Na wat zoeken stuiten wij op Iberotel Sarigerme Park. Het lijkt rustig. All-in is makkelijk als je met een groep met kinderen gaat. Op de foto's een soort botanische tuinen omgeving. Op vakantiereiswijzer goede beoordelingen, op tripadvisor ook overwegend goede beoordelingen. Het eten schijnt goed te zijn, dus een extra argument. Dit hotel wordt geboekt.

Wij zijn hier 8 dagen geweest. Het is ons erg goed bevallen. Het is rustig. Er is plaats aan het zwembad. Het strand loopt langzaam af in zee. Ook aan het strand plaats om te zitten, zonder eerst voor dag en dauw het ritueel "stilletjes handdoek leggen, niemand zeggen" te spelen.
Voor Bloem leuke kinderopvang.
Schitterend weer, waar je zonder moeite verbrandt.

Het eten is erg goed en afwisselend. Het dorpje is op 500 meter afstand en bestaat uit 1 winkelstraatje, waar in totale verlatenheid, winkeliers wanhopig proberen je nog wat te verkopen. Naast luiers en een setje strandspulletjes is hen dat niet gelukt.

En dan komt de 11de, mijn verjaardag. Normaal ben ik altijd vroeg op en ben ik op het balkon wat op de computer bezig. All-in omvat ook gratis wireless internet! De eerste felicitaties kwamen via twitter binnen (allereerste keer dat iemand mij via Twitter gefeliciteerd heeft, trouwens).

Jules via Twitter de felicitaties en de aankondiging dat ze aan kwamen.
Een voorzichtig klopje op de deur en daar stond de familie, om de jarige te feliciteren.
Kusjes en tekeningen van de kleintjes. Leuk.

Ik had nog steeds een beetje schrik dat het hotel geinformeerd was en mij een "spontaal" onthaal in de eetzaal stond te wachten. Ell stelde mij gerust. Dat had ze (gelukkig) niet gedaan.

Bij terugkomst in de kamer stond er een fris bosje bloemen "With Compliments" van de directie.

Er was geen aparte taart besteld. Bij het restaurant werd een taartje gehaald. Jules had kaarsjes meegenomen uit Nederland, Ell had een aansteker meegenomen en bij het zwembad werd het even gevierd.
Op mijn verjaardag kreeg ik een SMS-je van iemand met de vraag of het regende! Vreemde vraag. 5 minuten later begon het te plenzen. Dit mindere weer was ongeveer 1 dag en daarna konden wij weer volop genieten van zon, zee, strand, zwembad, restaurant, kinderopvang, wireless internet, .....



Terugkijkend een hele goede manier geweest om mijn zestigste te vieren. Genoten van de (klein)kinderen in een mooie rustige omgeving.



Als je op de titel klikt zie je de foto's van zon, zee, strand, zwembad, eten, dorp, kineren, kleinkinderen etc.

maandag 21 september 2009

Visuele verrassing Luxemburg stad

Tegenover het paleis van Groothertog Jan in Luxemburg stad staan palen met bovenin gezichten.
Het leuke en verrassende is dat die ogen je volgen als je voorbij loopt.
Kijk maar op het filmpje dat Joop gemaakt heeft.


090821 Lang weekend Arlon en Luxemburg

Samen met Joop en Hannie een lang weekend gevierd in Arlon. Hotel was Best Western. Het was wel een erg aantrekkelijke aanbieding. 99 euro voor welkomstdrankje, 2 overnachtingen, 2 ontbijt, 2 x 3 gangen menu en 1 boottocht op de Moesel.

Vanaf Klimmen eerst naar een supergrote shopping mall in Massen , dan naar Useldange (oud dorp in Luxemburg) naar Arlon. Volgende dag een mooie stadswandeling gemaakt in Luxemburg stad (die is hier te vinden). Volgende dag de Moesel tocht en weer terug.

Een erg leuk weekend.

De foto's staan op Flickr

090801 Hoenderloosche Bosch


Weer een mooie Ontrack wandeling van naar keuze 19 of 12 km (wij hebben de 12 km variant gelopen).
Foto's staan op Flickr
Het staat als volgt beschreven bij Ontrack:
Deze afwisselende wandeling voert u langs geheimzinnig kronkelende bospaadjes, over uitgestrekte hei met prachtige vergezichten en door statige beukenlanen.

090726 Helvoirt, Gouden Bergen


Deze Ontrack wandeling gelopen. 13 kilometer en niet te veel last van muggen.

Mooie eenmanspaadjes.

Foto's staan op Flickr.

Op Ontrack staat het als volgt omschreven:
Vanaf Conferentiehotel Guldenberg loopt u over een pittig parcours door bossen, langs weilanden en over stuifzandgebieden. De tocht voert u over merendeels onverharde paden langs zeer lang geleden gevormde landschappen. De uitgangspunten van het klooster dat hier gevestigd was - natuur, stilte en rust - ervaart u volop tijdens deze prachtige wandeling. In natte tijden zijn waterdichte schoenen geen overbodige luxe.