vrijdag 28 december 2007

27/12/07 Wandeling Bergen


Donderdag 27 dec 2007 Wimmenum wandeling


Wij zijn al jaren lid van Ontrack (http://www.ontrack.nl/) en hebben al veel wandelingen daarvan gelopen. Na kerstmis besloten wij het wat verderop te zoeken. Al een tijdje terug had ik een wandeling bij Bergen en Egmond uitgeprint en nu was het tijd om een frisse neus te gaan halen.
Het is de Wimmenum wandeling (http://www.ontrack.nl/ONTRACK/OT/trails/walk/OTNLNL_intro.asp?id=30NLNH09V).
Volgens de beschrijving is die 15 km lang.
Wat hebben wij na een wandeling van 5,5 uur en 22 (!!!) kilometer hiervan geleerd??
Altijd de laatste beschrijving ophalen en uitprinten voordat je hier aan begint en als je in duingebied loopt kan een kompas toch ook wel handig zijn. Een keertje links, een keertje rechts en dan weer rechts en dan weer etc. zorgt er wel voor dat je snel je orientatie kwijt bent (althans wij dan).
De beschrijving die wij hadden was niet goed en na de eerste verkeerde afslag waren wij nog wel in staat om de weg terug te reconstrueren, maar de tweede vergissing zorgde voor een totale verdwaling. Toen wij na 1,5 uur dolen uiteindelijk er achter waren wat de lieve schrijver bedoelde (aanwijzing was te zien, als je terugkeek!), namen wij geen risico meer (het begon al wat te schemeren) en zijn wij doorgelopen naar Egmond aan Zee en via de weg terug naar het gesloten restaurant 't Woud.
Ondanks al dit mislopen en dolen toch een hele mooie wandeling. Nu ik de nieuwe beschrijving nalees, staan er betere aanwijzingen. Voor wandelaars is Ontrack nog steeds aan te bevelen (tijdens wandeling dacht ik er wel eens anders over, moet ik toegeven)

Geen opmerkingen: