woensdag 6 februari 2008

Prachtig weer, wandelen en maritiem museumVandaag prachtig weer gehad. Om 11:00 begon de zon te schijnen en hebben wij "de Dennen" route gecombineerd met natuurpad "Het Alloo" gelopen. De eerste foto is van de Dennen en de krachttoer van Ell was op de Alloo tocht.
Om 13:30 weer terug in het hotel en toen op aandringen van een attente lezer van deze blog, wederom de tocht naar Oudeschild ondernomen.
Dit keer met de auto. Helaas, helaas de viskraam was wederom dicht.
Het behelpen viel wel mee: In restaurant 't Pakhuus inderdaad kunnen constateren dat het een culinair hoogtepuntje van Texel is. Ell had Wadsalade en Ary mocht van garnalenkroketten genieten.
De tip was dus het maritiem en juttermuseum in Oudeschild (http://www.texelsmaritiem.nl/).
Daar rondgelopen en veel leuke dingen gezien. Het derde plaatje is van een indrukwekkende maquette van de rede van Texel. Verder nogal veel nostalgische opstellingen (droogrekjes rond kachels). Bij de vakantiefoto's zie je meer foto's van het museum.
Vanavond Chinees oudjaar en morgen Chinees nieuwjaar (jaar van de rat) en o, ja de verjaardag van Ell!!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Even de foto's bekeken van het juttersmuseum, heel anders als ik het me herinner...14 jaar geleden...mmmh. ..natuurlijk staat de tijd niet stil. Wij hadden toen gesproken met een jutter, was wel leuk, veel anekdotes over de gejutte spullen.

en o, ja (;-)) proficiat met Ell!!

mvg Peter.

Groupon.nl zei

Inderdaad heel anders dan een paar jaar geleden, ik denk dat ik het weer moet bezoeken!