zaterdag 3 mei 2008

080503Veelzijdige Veluwe - Vierhouten


WOW, WOW, WOW zelden zo'n wandeling meegemaakt !!

Niet alleen de wandeling was heel mooi, maar wat wij gezien hebben !!!! :
2. Een adder (zie eerste foto)
3. Parende zandhagedissen
4. Een ree
5. Een ringslang (zie tweede foto)
Voor het eerst van mijn leven een slang in Nederland gezien en tegelijkertijd op 1 wandeling 2 verschillenden. Vooral de ringslang is een mooi (en lang) exemplaar.
Als je op een foto klikt dan zie je de foto's van deze spectaculaire wandeling.
De Ontrack beschrijving:
Veelzijdige Veluwe 21km of 15km (Wij hebben de 15 km variant gedaan)
Veelzijdige Veluwe is een mooie rondtocht over de uitgestrekte hei en door gevarieerd bos. Wie op de kaart kijkt schrikt misschien, omdat die suggereert dat de route over een kazerneterrein loopt, maar dit is niet het geval. De kazerne is gesloopt en het terrein is overgedragen aan Staatsbosbeheer. De natuur heeft hier nu vrij spel, dus u kunt kennismaken met een stukje natuur in ontwikkeling.Aan het eind van de tocht wandelt u nog langs een mooie kolk en door een stukje landelijk Vierhouten.U mag uw auto parkeren op het terrein achter hotel restaurant De Foreesten.
N.B. De lange route voert door het Zuiderbosch. Daar wordt momenteel gekapt. Door het natte weer in januari zijn sommige paden kapot gereden door het zware materieel. Deze paden zijn hierdoor zeer moeilijk begaanbaar. Wie dit niet erg vindt kan hier gewoon gaan wandelen. Anders kun je beter de korte variant van de route kiezen. De werkzaamheden zijn waarschijnlijk rond 15 maart afgerond. Daarna worden - bij droog weer - de paden opgeknapt.

Geen opmerkingen: