zaterdag 25 juli 2009

090710 Lochem - Ontdek Ampsen (14 km)


Na de diverse vakanties, tennistoernooien en andere nuttige tijdsverdrijven, waren wij er weer helemaal klaar voor.
Op Ontrack een nieuwe wandeling uitgekozen in de buurt van Lochem.
De wandeling heet "Ontdek Ampsen" en is beschreven bij OnTrack:
Tijdens deze rondwandeling maakt u kennis met het fraaie landgoed Ampsen. In de buurt van het kasteel kunt u genieten van het oude parklandschap. Verderop wandelt u door gevarieerd bos en langs een beekje door het weidse boerenland. Af en toe passeert u een snipper heide, een akkertje of open veld. Na een slinger door het sterrenbos, wandelt u langs het kasteel en over een oud kerkenpad terug naar het station.Geef uw ogen en oren de kost, want op Ampsen wemelt het van de vogels. Ook leven er reeën en moeflons.Met name in natte periodes kunt u last hebben van muggen en andere insecten. Vergeet niet een muggenwerend middel mee te nemen.
Nu weet ik niet zeker of die laatste 2 zinnen er extra bijgezet zijn, nadat ik de organisatie een terugkoppeling gegeven heb, of dat ik die in eerste instantie over het hoofd gezien heb.
Mijn medelopers hebben ook last gehad van de vliegen, horzels, muggen en dazen. Maar ze waren blij dat ondergetekende er bij was, die toch de meeste aandacht van dit soort ongedierte trekt. Bijna de hele wandeling hebben wij tevergeefs met handen, armen, benen, hoofden en al wat kon zwaaien gewerkt om ze van ons lijf te houden.
De schade was 30 grote bulten op armen en benen, waar ik nog dagenlang "plezier" van heb gehad. BAH, wat een ellende.
De foto's zijn te zien op Flickr.

Geen opmerkingen: