maandag 19 april 2010

100410 Wandeling Nat Nijnsel

Het werd weer eens tijd om te gaan wandelen. Gematigde afstand van 15 kilometer om weer wat te wennen. Samen met Kees en Heide gewandeld. Nat betekende inderdaad water, want wij konden niet overal de route lopen. Een keer (gruwelijk) verkeerd lopen en een omweg rond het water maakte de wandeling uiteindelijk toch weer 18 kilometer lang.
Foto's van de wandeling staan hier.

De Ontrack wandeling staat omschreven als:
Deze fraaie wandelroute kronkelt door de natuurgebieden rond het dorpje Nijnsel: het Vressels Bos, de Moerkuilen en de Dommelbeemden. Schrale hooilanden, een verdroogde beekmeander, kleine moerasgebieden en ouderwets beheerde weilandjes vormen de ingrediënten voor dit uiterst aantrekkelijke natuurgebied. Grenzend aan de Dommelbeemden vindt u de Moerkuilen, een veenplas die door turfsteken is ontstaan. Deze veenput ligt te midden van een prachtig broekbos en wordt begrensd door begroeide stuifkoppen.
De meeste zijbeken van de Dommel zijn inmiddels rechtgetrokken, maar een groot deel van de Dommel kronkelt er nog lustig op los. U slentert door natte beemden die dichtbij het water liggen, via paadjes omzoomd door knotwilgen en rietkragen. Dit gebied is aangewezen als beschermd natuurmonument.

Geen opmerkingen: