dinsdag 27 juli 2010

100627 Liempde - Groen Goud

27 juni 2010
Samen met Hans en Aafje de Ontrack wandeling "Groen Goud" gemaakt. Mooi weer en halverwege bij het cafe genoten van de Kasterse kermis, waar blaasorkestjes in de bloedhitte hun best deden het terras te vermaken. Mooi.
Wij hadden gelukkig nog niet veel last van de muggen, maar ik kan mij voorstellen dat je later in het jaar wel wat anti-muggen spul nodig hebt.

Foto's staan HIER.

Ontrack beschrijft de wandeling als volgt

Groen Goud  12km

Met de route Groen Goud gaat u op avontuur in de Brabantse Meierij. De route vertrekt vanuit Liempde, een karakteristiek Brabants dorpje bekend om zijn klompen. U kunt heerlijk vogelen in de Dommelvallei, een van de mooiste beekdalen en vogelgebieden in Brabant. Vervolgens verkent u het achterland van de buurtschappen Kasteren en Hezelaar. In het oude moerasbos De Geelders, dat bestaat uit houtwallen, loofbos, grasland en akkers, gaat u op zoek naar het Groene Goud.
De route begint bij een oud dorpscafé, waar u 10% korting krijgt als u een print van deze route laat zien. Het café is tevens een distributiepunt van de VVV.
U kunt deze route combineren met een bezoek aan de klompenfabriek in Liempde. Maak hiervoor wel een afspraak. Voor meer informatie kijk op www. klompenfabriektraa.nl

Tip: zorg voor stevig vochtbestendig schoeisel en wapen u tegen de muggen.

Geen opmerkingen: