zondag 15 augustus 2010

14/08/10 Maarheeze - Grenskerkroute

Op 14/08/10 weer een prachtige wandeling van Ontrack gelopen. Dit keer was het de Grenskerkroute in Maarheeze.
We startten rond 10:30 en wij hadden het geluk dat het wat vochtig was en er was prachtig licht rond die tijd. Plaatje links illustreert dit. Meningen over de wandeling waren verdeeld. Er waren nogal lange recht-toe stukken in. Voor mij geen bezwaar, ik vond het groen zo uitbundig dat het mij niet zo stoorde. De route is genoemd naar (inderdaad) de grenskerk. In 1956 is er een plattegrond van een kapel gebouwd ter herinnering aan de tijd van 1648 (einde 80-jarige oorlog), waar het katholieke geloof verboden was en er veel Brabanders in Limburg naar de kerk gingen. De wandeling loopt dan ook over de grens van Brabant en Limburg.
Nabij het Grenskerkmonument zijn op een 150 ha groot afgerasterd gebied edelherten uitgezet. Dus als je geluk hebt dan zie je die kollosale beesten. Helaas hebben wij die niet gezien. Wel 2 ree-tjes.

In totaal is de wandeling 18 kilometer lang (weer wat extra training voor de Kreta oversteek, die binnenkort op het programma staat).

Foto's van de wandeling staan HIER.

P.s. op de parkeerplaats vond ik een MultiMediaCard  64MB. Dus als iemand die verloren heeft, laat mij dat dan weten, dan stuur ik die wel toe.
Ontrack beschrijft de wandeling als volgt:

Grenskerkroute  18km

Loop net als de Brabanders rond 1650 door de bossen naar de grenskerk die verscholen ligt in het Weerterbos. U wandelt door natte en droge bospercelen, langs kanaaltjes en over de hei waar u grote kans maakt om een kudde schapen te zien.

Geen opmerkingen: