donderdag 28 oktober 2010

16/10/10 Thorn

De Ontrack wandeling bij Thorn gelopen. Niet alleen de wandeling is aardig, maar het plaatsje Thorn is heel bijzonder en bezienswaardig. Vooral het natuurontwikkelgebied belooft heel veel voor de toekomst.
Tijdens de tocht bewonderden wij de donkere luchten. Maar ja, die zijn niet voor niets donker. Uiteraard liepen wij in onbeschut terrein toen het begon. Regenbuien noopten ons onze poncho's uit te pakken en te schuilen onder een iel boompje. Koud!
Gelukkig werd het later wat minder. Na afloop van de toch hebben wij ook nog een wandelingetje gelopen door het dorp (bij VVV is er een stadswandeling te koop met alle bezienswaardigheden).

Foto's staan hier.

Ontrack beschrijft de wandeling:

Thorn  12km

Deze rondwandeling voert u over oude Maasarmen en nieuwe natuurgebieden. Vanuit het witte stadje Thorn loopt u de groene gebieden in, om langs de Maas weer terug te komen in dit liefelijk stadje. Wist u dat het witten van de huizen gebeurde om de dichtgemaakte raamkozijnen niet laten opvallen? Vroeger werd er nl. belasting geheven op glas. U kunt na de wandeling altijd nog een kuieren door het stadje, het is echt de moeite waard.

1 opmerking:

Erik Tamminga zei

Thorn is zeker mooi. Je kunt er ook leuk duiken in De Grote Hegge, het grote water net onder Thorn.