zondag 25 april 2010

100425 Varik - Stiftsche Struinpad

Gezellig wandelingetje van 10 kilometer langs de Waal. Verrassend met leuke eenmanspaadjes en veel vogelgeluid.
Wij hadden geluk met schitterend weer.

Foto's van de wandeling staan hier

Ontrack beschrijft de wandeling als volgt:
Stiftsche Struinpad is een prachtige wandeling van circa 11km over merendeels onverharde paden langs de uiterwaarden van de Waal. In Ophemert ontdekt u eerst de zwarte zwanen en dan het 15e eeuwse kasteel. Aan de dijk (zie routekaart) is een sfeervolle uitspanning. 

tip: In de zomer kunt u via het pontje een extra lus naar eigen inzicht aan de overkant van deze rivier maken. Het pontje van Varik naar Heerewaarden vaart dagelijks in juli en augustus. In de maanden mei, juni en september wordt alleen in de weekenden gevaren. 

Op deze wandeling zult u hier en daar over of door hekjes klimmen.

maandag 19 april 2010

100418 De weidse Blik - Rozendaal (Gelderland)

Een schitterende wandeling gelopen. Bij vertrek vroeg Ell zich nog bezorgd af of ik geen jas mee wilde nemen. Later die dag liep ik in een T-shirt te genieten van een prachtige omgeving en een heerlijke temperatuur (20°).
Er zijn meer wandelaars (met gedisciplineerde honden) die je tegenkomt, maar het gebied is groot genoeg om weinig last te hebben van je medewandelaars (behalve uiteraard bij de parkeerplaatsen en de directe omgeving).
Foto's van deze mooie wandeling staan hier.

Ontrack beschrijft de wandeling als volgt:
Tijdens deze afwisselende wandelroute vanuit het Zuid-Veluwse dorp Rozendaal met kasteel Rosendael kunt u genieten van bossen en schitterende, uitgestrekte, glooiende heidevelden. U koerst dwars over de grote, stille heide, het Rozendaalse Veld, met onderweg weidse uitzichten naar de brandtoren. Op de golvende Rheder- en Worth-Rhederheide heeft u bijna on-Nederlandse vergezichten. Door de bossen met het hoogste punt van de Veluwe klimt u naar de Emmapiramide. Voor uw viervoeter is er tijdens de wandeling ruimschoots de gelegenheid om los rond te rennen.

100411 High Tea in Ooijen

Cees en Ans Verhoeven werden 65 en 60. Om dat te vieren besloten zij een High Tea party te organiseren bij restaurant Tea Time in Ooijen.
Met de familie bij elkaar het eens op een andere manier vieren.
Pas toen ik thuis kwam dacht ik er aan dat ik geen alcohol genittigd had op een feestje. Je zou dus kunnen zeggen dat het thema volledig geslaagd was!
Foto's zijn hier te zien.

Loes 2 jaar!





Zondag 11 april vierde Loes (1 dag eerder dan haar verjaardag) haar tweede verjaardag. Gezellig samenzijn met de familie en blije kleinkinderen.
Foto's zijn hier te zien

100410 Wandeling Nat Nijnsel

Het werd weer eens tijd om te gaan wandelen. Gematigde afstand van 15 kilometer om weer wat te wennen. Samen met Kees en Heide gewandeld. Nat betekende inderdaad water, want wij konden niet overal de route lopen. Een keer (gruwelijk) verkeerd lopen en een omweg rond het water maakte de wandeling uiteindelijk toch weer 18 kilometer lang.
Foto's van de wandeling staan hier.

De Ontrack wandeling staat omschreven als:
Deze fraaie wandelroute kronkelt door de natuurgebieden rond het dorpje Nijnsel: het Vressels Bos, de Moerkuilen en de Dommelbeemden. Schrale hooilanden, een verdroogde beekmeander, kleine moerasgebieden en ouderwets beheerde weilandjes vormen de ingrediënten voor dit uiterst aantrekkelijke natuurgebied. Grenzend aan de Dommelbeemden vindt u de Moerkuilen, een veenplas die door turfsteken is ontstaan. Deze veenput ligt te midden van een prachtig broekbos en wordt begrensd door begroeide stuifkoppen.
De meeste zijbeken van de Dommel zijn inmiddels rechtgetrokken, maar een groot deel van de Dommel kronkelt er nog lustig op los. U slentert door natte beemden die dichtbij het water liggen, via paadjes omzoomd door knotwilgen en rietkragen. Dit gebied is aangewezen als beschermd natuurmonument.