woensdag 1 oktober 2008

081001Bulgarije Jeepsafari

De ochtend begint goed.
Vandaag staat de jeepsafari op het programma.

Informatie:
De tocht vooert door het achterland en gaat van de hoofdwegen af. Er wordt een brandy-stokerij bezocht waar we het brouwsel mogen proeven. Ook wordt er een authentiek Bulgaars huis bezocht. Een picknick lunch.

Oude Russische legertrucks kwamen voorrijden en de rit begon. Dubbele klutsch, hortend en stotend gaan wij op weg. Een luide knal (naverbranding) maakt ons allemaal wakker. Dan van de weg af en naar een soort verzamelplaats.
Daar begint het dan. De chauffeurs zijn net kinderen met hun speelgoed. Scheurend door de modder, heuvel op en heuvel af. Knots, bots, knots, bots, knots, bots op weg. Door riviertjes en extra stijle heuvels op en af. Leuk.
Er wordt een distilleerderij bezocht en wij kunnen de Bulgaarse raki proeven.
Dan een tussenstop bij een Bulgaarse vrouw die ons karnemelk en brood laat eten. Dan weer op weg. Knots, bots, knots, bots. Op een heuvel een stop om panorama foto's te maken.

En dan laat 1 jeep het afweten. Het blijkt dat onze legertruck de sterkste is en de kapotte wordt vastgemaakt met een touw en we gaan weer verder. Even nog een woning bezocht waar honing verkocht wordt en dan naar de picknick plaats, waar een zigeunerorkestje ons opwacht. Gezellig, eten, drank, muziek en veel lol. Uiteindelijk weer ingestapt en weer terug in het hotel.

Geen opmerkingen: