dinsdag 30 september 2008

080930Bulgarije wandeling bos

Het weer is prachtig en vanuit het hotel zijn wij een gemarkeerde route gaan lopen door een Nationaal park.

De Krooder girls hebben al eerder geprobeerd hun weg te vinden, maar slaagden daar toen niet in. Dus een extra uitdaging!
Het blijkt niet zo moeilijk: Eerst de wit gele, die uiteindelijk na een uurtje en een hoogteverschil van 200 meter uitkomt bij het klooster waar wij al eerder waren. Hele mooie route waar je niemand tegenkomt.
Onderweg komen wij wat verbodsborden tegen (zie foto). Niet alle borden zijn duidelijk: 1 geeft aan dat je je eieren beter in de winkel kunt kopen, een ander geeft aan dat je beestjes niet moet doodtrappen (lijkt mij trouwens nogal moeilijk en vereist nogal een nauwkeurig lopen om dat voor elkaar te krijgen) en dan nog een ander bord (boven) waar wij niet uitkomen (Ontvangen suggesties: Geen plantjes plukken).

Bij het klooster blijkt dat er nu inderdaad entree geheven wordt (5 Leva). Maar aangezien wij het klooster al bekeken hebben, keren wij terug en lopen de blauw witte route. deze route daalt wat sneller af en heeft mooie vergezichten. Hier komen wij meer wandelaars tegen.
Al met al een hele mooie wandeling. Rustig en mooi bos.
Voor de verandering in het hotel maar weer wat gegeten en gedronken voordat wij de middag door gaan brengen op de boulevard.

En zoals altijd Klik op de titel voor de foto's

's Avonds eens buiten uit gaan eten om de lokale sfeer op te snuiven. Het toerisme loopt op zijn eind en het is niet druk op de boulevard. Wij eten bij een heel groot restaurant, bij het haardvuur waar 8 kippen op een stok ronddraaien. Voor de rest geen gasten. Een vrouw achter een orgel die probeert haar best te doen er iets van te maken, besluit om 09:00 maar te stoppen. Eten lekker en weer terug naar het hotel. Daar is het feesten vanwege de verjaardag van Bert volop aan de gang. Het bier is om 22:15 op! Nou ja, niemand komt iets te kort.

Geen opmerkingen: