dinsdag 10 februari 2009

Boek "De kracht van mensen"

Zojuist een bijzonder toegankelijk en makkelijk leesbaar boek gelezen over hoe in deze tijd een firma geleid kan/moet worden om succesvol de toekomst tegemoet te gaan.

Voordeel van het boek is dat het openhartig geschreven is, waarbij gemaakte fouten gebruikt worden om te leren.
Aanbevolen voor iedereen die begrijpt dat in de toekomst mensen ruimte moeten hebben om te groeien om zo de firma te laten groeien.

5 sterren

Zo staat het op Internet samengevat

Samenvatting

Wat gebeurt er als u een bedrijf opricht zonder afdelingen, functies of regels? Roland Hameeteman wilde het weten en richtte in 1991 E-office op, een IT-bedrijf zonder gewichtigdoenerij of haantjesgedrag. Een bedrijf waarin kennis wordt gedeeld in plaats van afgeschermd. 

De onderneming werd een succes, maar niet voordat het door een diep dal ging. Hameeteman ontdekte dat mensen twintigste-eeuwse structuren nodig hebben om in de eenentwintigste eeuw succesvol te zijn. En dat u ze een helder afgebakend gebied moet geven waar ze verantwoordelijk voor zijn. 

'Je moet afspraken maken met elkaar, doelen stellen, mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheid. Maar dus niet vertellen wat ze moeten doen - het is hun persoonlijke groei.' 

'De kracht van mensen' is een persoonlijk en openhartig verslag van een ondernemer die met vallen en opstaan ontdekte hoe u professionals kunt helpen om het beste uit zichzelf te halen. En hoe u de organisatie van de eenentwintigste eeuw moet inrichten. 

Dit boek is geschreven voor alle managers en ondernemers die tegen de grenzen van de traditionele organisatie lopen. Het is een inspirerend boek voor iedereen die het talent van hoogopgeleide kenniswerkers nu eens echt wil benutten.

Geen opmerkingen: