maandag 29 september 2008

080929Balchik en Kaap Kaliakra

Kaap Kaliakra

De zon staat stralend aan de hemel en het beloofd een goede dag te gaan worden.
Vandaag staat de excursie naar Balchik en Kaap Kaliakra op het programma.
Informatie
Balchik wordt vooral bezocht vanwege zijn botanische tuinen, die rondom het paleis liggen. Dat paleis was vroeger de zomerresidentie van koningin Mary van Roemenie. Het paleis zelf is zeker een bezoekje waard; ook de verschillende nevengebouwen. De tuin zelf is echter het interessants. In totaal zijn er 3000 soorten bloemen, planten en bomen. Vooral het aantal rozen en coniferen valt onmiddellijk op. De fraaie cactustuin (met 250 verschillende soorten) is een bezoek meer dan waard. Het is de op 1 na grootste verzameling in Europa.
Na Balchik gaan wij naar Kaap Kaliakra. Vanaf de parkeerplaats is het 1 kilometer lopen naar de Kaap. Bij helder weer hebben wij een mooi uitzicht op de Zwarte Zee en de kust. Misschien zien wij dolfijnen.

Om 09:00 uur vertrokken met 2 bussen. eerst naar de Balchik en daar de botanische tuinen van koningin Mary bezocht. Er is veel verteld over deze (blijkbaar) bijzonder koningin. Zij kwam op tragische wijze om toen haar 2 zoons bij een ruzie over 1 vrouw tussenbeide kwam en in de baan van een schot kwam. 8 maanden in coma en toen dood.
Mooi tuin en mooie residentie met prachtige verblijven.
De lucht trekt open en de zon begint lekker te schijnen.
Toen naar een huis van 100 jaar oud in Kavarna. Ontvangen door een vrouw met brood en kruiden en vervolgens een indruk gekregen hoe men hier 100 jaar geleden woonden en leefden.
Daarna na Kaap Kaliakra om daar de opgravingen en de kaap te bekijken.
Geen dolfijnen gezien wel mooi uitzicht.
Tjopska voorgerecht
Dan weer de bus in en naar een restaurant om te genieten van de lunch aangeboden door Krooder. Vooraf kaas met sla en komkommer. Dat heet tjopska en is in de kleuren van de Bulgaarse vlag. Daarna kip en nog een gebakje toe.
Nu om 16:30 weer terug in het hotel. 

Klik op de titel voor de foto's van de dag.

Vanavond onder het zingen "Houdoe en bedankt ole, ole" hebben de Krooder girls afscheid genomen en worden ze morgenochtend afgewisseld door de nieuwe crew.

Geen opmerkingen: