dinsdag 12 mei 2009

090512 Aankomst Kreta en Enagron

Gisteren 11/05/09 precies op tijd 's middags vertrokken van Schiphol.
Goede vlucht en wij landden om 20:30 (op Kreta 1 uur tijdsverschil). De bagage was er snel en de juffrouw van de auto was ook snel gevonden. Dus dat liep allemaal prima. Toen ze de papieren had ingevuld zei ze dat ze nog even 3 andere passagiers moest helpen! Dus toen wel wachten.
Het werd donker toen wij eindelijk de rode Aygo hadden.
Hum, wel erg klein als je daar met 4 personen in moet met bagage dan heb je echt een probleem.
De achterbank moesten wij neerklappen om de bagage kwijt te kunnen.

Geen probleem verder dachten wij. Ik ken immers de weg wel uit mijn hoofd (ook in het donker) dacht ik. En was het niet beter om toch maar even iets anders te rijden, wat wellicht sneller was?
Een half uur later in het centrum van Chania, toch maar bekent dat het verkeerd was en weer zigzaggend uit de stad terug op weg naar de weg van Souda, die ik had moeten nemen.
Op weg naar Rethymnon. Besloten om in Georgipoulis te overnachten.
Het werd later en later en om 22:30 rolden wij Georgipoulis binnen.
Waar zou hier een hotel zijn en zou die open zijn? Het dorp een keer doorgereden en een hotel opgesnord. Helaas niemand aanwezig bij de balie. Belletje. Niemand.
In het restaurant ernaast eens gevraagd. Die man belde even op en alles opgelost. Kamer van 30 euro per nacht. Zag er meer dan fatsoenlijk uit. Dus spullen uit de auto en op naar het restaurant voor o.a. het eerste biertje van de vakantie.
Daar gebakken tong en gekookte garnalen met bier en wijn.

Vanmorgen in het dorp ontbeten en onderweg naar onze vakantiebestemming voor 7 dagen Ennagron. Dit ligt tussen Rethymnon en Heraklion en dan naar het midden in de buurt van het plaatje Axos. Na zo'n 80 kilometer door prachtig landschap (bermen zijn prachtig met heel veel bloemen), aangekomen in een soort dal, waar villa's in de vorm van boerderijtjes staan.

Er is een Internet hoek, maar alles gaat via een telefoonverbinding.
Service is gratis, maar ik bespeur weer dezelfde druk van jaren terug, toen wij allemaal met een telefoonverbinding werkte (snel, snel, het kost immers iedere minuut!).

Mooie ruime kamer, vlak bij het zwembad.
Het is een soort appartement met een koelkast en gasfornuis.
Wij hebben half pension, dus morgen weet ik te vertellen hoe het biologisch eten hier smaakt.

Het weer is schitterend. Ik schat een graad of 25 (in de schaduw).
Vanmiddag nog wat kalm aan gedaan en Axos bezocht om nog wat drank in te slaan en vervolgens naar Anogia. Dit is de streek rond de hoogste berg van Kreta en de sneeuw is nog te zien op de berg.

Nu wat ontspannen met een boek en wat drank.
Morgen onze eerste wandeling.
En op www.ary.nl het vervolg van onze vakantie.

Groeten en tot internets.

Geen opmerkingen: