donderdag 14 mei 2009

090514 Wandeling naar Faratsi

Gisteravond eten: Okra en Moesaka. Voor mij (Ary) een slechte keuze. Beiden niet echt mijn favoriete eten.
Afijn. Ik heb toch lekker gegeten.

Als voorgerecht was er een grote bak groene sla (Enagron speciliatiteit). Meer iets voor eco- konijnen als je het mij vraagt (dus vandaag maar weer gewoon Greek salad).

Vanmorgen de wandeling naar Faratsi gedaan. Normaal 14 kilometer. Maar als je een paadje te vroeg afslaat en dan vervolgens op de kaart afgaat, dan gaat het mis.
Na heel veel kilometers er achter gekomen wat er fout was. In de beschrijving staat de wandeling tegen de klok in en op het bijgeleverde kaarje staat de wandeling met de klok mee.
Als je dan twijfelt (hetgeen toch heel menseliijk is, nietwaar) en aan Griekse mensen vraagt hoe je moet lopen, dan ben je helemaal in de aap gelogeerd. Griekse mensen kennen hun eigen wandelpaden niet en willen alleen maar via de asfaltweg naar een plek.
Ik zal het niet helemaal in detail vertellen, maar de 14 kilometer werden dus 19 kilometer (in 30 graden in de zon). Gelukkig (u kent mij bleef ik kalm) en hebben wij de missie volbracht.

Nog wat informatie over de kamer hier:
Als je binnenkomt een aanrechtje aan je linkerkant. Rechtdoor een badkamer en jawel (vanavond uitgeprobeerd) een bubbelbad. Dan is er er verder nog een hele ruime kamer met een eettafel en stoelen en een heel groot bed. Via een trap zou je nog een extra kamer boven kunnen boeken. Verder een televisie, een balkon, een koelkast en een open haard. Prima dus.

Bij het aanrecht is Griekse tekst geplakt. Op mijn vraag wat hier stond (alleen in het Grieks) kwam het antwoord, dat het alleen voor Griekse mensen bedoeld was: Verboden in de open haard vlees te bereiden!! Dat doen ze dus blijkbaar.

Verder op het complex een fijn zwembad.

Stand qua muggenbulten: Ell > 30, Ary = 8. Het lijkt wel alsof Ell ook een enthousiaste vrijwilliger is voor kattenvlooien. Katten dus maar op afstand houden.

Vanavond dus zoals gezegd Greek salad en dolmadakia vooraf en lamsvlees in boullion. Lekker.

Morgen weer meer nieuws. Groeten vanuit een zomers Kreta.

Geen opmerkingen: