woensdag 13 mei 2009

090513 Eten en eerste wandeling

Kees, Habsy en Jules: Ik heb het zo veranderd, dat jullie automatisch een e-mail krijgen als ik een bericht publiceer.

Zoals verteld, is het hier een prachtig eco oord. Ook de muggen hebben deze plaats ontdekt en begroeten nieuwkomers enthousiast. Aangezien de temperatuur zo fijn is, is de buitendeur wagenwijd open en wordt koud bier genuttigd op ons terrasje. De aanwezigheid van muggen en vooral het voelen hiervan, noopt tot bezinning. Ell naar receptie om te melden dat er muggen zijn (waarschijnlijk voor hen niets nieuws). Er wordt een electrische ding meegegeven wat gif lustig verspreidt.
Buitendeur dicht (als die open staat, gaat de airco uit) en airco aan. Muggen vertrekken (gelukkig).
De volgende ochtend blijkt de schade mee te vallen. Ell 8 keer gestoken en Ary ook 8.

Gisteren dus onze eerste maaltijd hier meegemaakt.
Vooraf een Griekse salade (grote kom, lekker) met een hartige taart (hum, jummie, jummie) en als hoofdgerecht kunnen wij kiezen uit een vegetarische maaltijd (aubergines) of gestoofd konijn met uien (stivado van konijn). Wij nemen elk 1. Ook dit was weer prima.
Maaltijd op terras bij het restaurant, waar klassieke muziek via de speakers zorgen voor een fijne sfeer. De begeleidende glaasjes wijn maken het perfect.
Toetje? Cheese cake. Laat de week maar beginnen! Heerlijk.

Vroeg naar bed en om 6:00 staat de volgende belevenis: Een waar orkest van allerlei vogels kondigt het begin van een nieuwe dag aan. Aangezien het ontbijt pas vanaf 08:30 geserveerd wordt, nog even in bed blijven liggen.

Ik ben bang dat ik in herhaling val: Het ontbijt weer prima, prima.

Daarna de kuierlatten aan voor onze eerste wandeling. Het is een rondwandeling vanuit het complex naar het klooster van Halepa. Rustige wandeling over goede wandelwegen naar een verlaten klooster. Afstand naar het klooster is 5,5 kilometer met een hoogte van 300 meter.
Daarna weer via een andere route en via het nabijgelegen plaatsje Axos terug naar Enagron.
Totaal ruim 11 kilometer. In schitteredn weer (verbranden gaat hier vanzelf).

Om 15:30 dan vanuit ons appartement naar het nabijgelegen zwembad. Bier en Retsina mee (afstand zwmbad is 30 meter). Niemand aanwezig, zodat een millionairs gevoel opkomt. Water koud, bier koud, Retsina koud).
Wandeling voor morgen uitgekozen. Dit keer wat verder 14 km.

Nu in afwachting van de volgende maaltijd. Volgens de eigenaresse krijgen wij gewoon het volgende item van het menu.
Gisteren zeiden wij nog tegen haar, dat het allemaal niet zo veel hoefde te zijn. Maar zij weigerde. Er is voor betaald en je krijgt een goede portie!

Waarschijnlijk snappen de lezertjes het wel: Het gaat ons goed!
Tot morgen.

Geen opmerkingen: