woensdag 17 april 2013

17 april Jogyakarta

Om 08:30 op korte afstand van ons hotel een batik-atelier bezocht. Na uitleg, uiteraard, gelegenheid om doeken te kopen.


Daarna met zijn allen, als echte kolonialen, in een becak. 1 Persoon per kar.Kosten voor 40 minuten rondtoer is RPA 55.000. Het is heet en broeierig.Verder naar het paleis van de Sultan. Groot complex met mooie gebouwen en vertrekken. Bij binnenkomst een grote hal met een groot gamelan orkest en een poppenspeler. De vertrekken zijn mooi.Na het bezoek gaan wij te voet naar een restaurant. Onderweg tref ik een versie van een Repair Café aan.Het is een drukke dag. We bezoeken een zilverfabriekje.Ook hier kun je producten kopen. In het bijbehorende restaurant hebben wij onze lunch.

En dan op weg naar één van de hoogtepunten van deze reis. Een bezoek aan Borobudur. Reisleider Gerard heeft expres dit iets later in de middag ingepland omdat het dan rustiger is. Er zijn inderdaad weinig toeristen.

De omslagdoek krijg je bij de ingang is moet je verplicht dragen.

Het is minder hoog en inspannend om het te beklimmen. INDRUKWEKKEND.
Maar dan betrekt de lucht en vallen de eerste spetters.En dat is een probleem als je bijna niets bij je hebt om je te beschermen tegen de regen. Het begint nu echt te gieten.Ell heeft nog een noodponcho, maar Ary helemaal niets. In de stromende regen, komen wij uiteindelijk door-en-door nat aan bij de bus. Nog snel een T-shirt gekocht om niet helemaal als een verzopen kat in de bus te zitten.
In het hotel worden de natte spullen “afgestroopt” en snel afdrogen en omkleden, want het volgende gebeuren begint zo.

Wij gaan naar de Ramayana show.


Eerst eten en dan naar het theater voor een anderhalf uur voorstelling. Prachtige kleding, ruime cast en groot orkest. Mooi om te zien.
De website hiervan staat hier.

En dan weer terug in hotel om 10:45.

Dat het druk is op zo’n vakantie blijkt: Morgen vertrek om 06:45!

Geen opmerkingen: