dinsdag 23 april 2013

21 april Bromo zonsopgang en op weg naar Bali

Zoals gezegd is het vroeg opstaan en warm aankleden. Vandaag staat de zonsopgang bij de Bromo op het programma.

Of het aan de zondag ligt of dat het nu tegenwoordig normaal is weet ik niet. Het is een ware heksenketel met auto’s die de berg op crossen, 100-den motorrijders die links en rechts inhalend ook naar boven sprinten. Toeteren, uitwijken een complete chaos.
Als onze 4-wheel drive langs de weg parkeert, worden wij direct “besprongen” door motorrijders, die aanbieden ons naar de top te brengen. Veel lijn in de tarieven is niet te ontdekken. Iemand van de groep die gebruik maakt van deze dienst betaalt 50.000, de andere 100.000.
Door horde mensen bereiken wij uiteindelijk het plateau van waaraf dan de zonsopgang aanschouwd kan worden.
Om kort te gaan: Van de zonsopgang hebben wij in deze mierenhoop weinig gezien. Wel het zichtbaar worden van de Bromo.
Het is dus een andersoortige belevenis, dan dat wij dachten.Daarna besluit een groep om de Bromo daadwerkelijk te gaan beklimmen. Wij rijden naar een ander punt, waar mensen met paarden aanbieden ons naar de top te brengen. Ook hier weer massa mensen.
Wij gaan wandelen de Bromo op. Best een zware inspanning op deze hoogte (2400 meter).

Op de terugweg nog een foto van een stalletje met uitzicht op de vulkaan.Wij gaan terug naar het hotel, snel pakken en weer op weg naar onze volgende bestemming Bali.
Het is nogal haasten om te zorgen dat wij de juiste ferry halen.
Dat lukt ons en rond 18:00 zitten wij op de ferry die ons naar Bali brengt.Na aanmeren gaan wij naar een prachtig hotel in Noord Bali (Adri Assri). Rit duurt een uurtje. In Bali is het een uur later. Na het diner is iedereen hondsmoe en vertrekt naar zijn kamer/villa.


Slapen.

Geen opmerkingen: