dinsdag 23 april 2013

20 april Van Malang naar Bromo

Om 07:45 is een excursie naar een theeplantage gepland. Wij gaan niet mee. We hebben dat al een aantal keren gezien en uitslapen op deze reis is best lekker.
’s Morgens vroeg (05:00 uur) horen wij moslim gezang. Heel veel en heel luid.
De straat voor het hotel is afgezet en daar zijn 1000-den moslims samen om te bidden.Het is een nationale offer/feestdag om geluk af te smeken voor studenten). Mensen zijn zeer vriendelijk.

De theeplantage gangers zouden om 10:30 terug zijn, maar het verkeer zit op deze zaterdag hopeloos vast en uiteindelijk wordt het 11:30.
Om 11:45 gaan wij dan op weg naar de Bromo.
Na alle regen van de afgelopen dagen is het lekker in de zon, maar de wolken liggen op de loer.

Tijdens de rit hebben we weer lunch in de vorm van hapjes: kokos-jelly, soort saucijzenbroodje en nog wat meer.

De bus kan niet de hele rit naar boven naar de Bromo cottage maken. Wij hebben een overnachtingspakketje van 1 tas en gaan overstappen op busjes van het hotel die ons naar boven brengen.
Om 15:00 nemen wij onze intrek in een zeer bescheiden cottage. Bescheiden in de betekenis van luxe en niet in de betekenis van prijs (een flesje water kost hier meer dan 10x zo duur dan in de winkel!).
Het uitzicht is prachtig.Het begint te hozen en alles trekt dicht. De groep zit bijeen in de kantine (zou eigenlijk een bar moeten zijn, maar kantine geeft beter aan wat het is). Geluk is dat er getapt (duur) bier is.


Na het avondmaal snel naar bed, want morgen is het om 03:00 uur opstaan om naar de zonsopgang te kijken.

Geen opmerkingen: