donderdag 7 februari 2008

Jaar van de rat


Vandaag is het ook Chinees nieuwjaar. Het begin van het jaar van de rat.


Volgens de Chinese Zodiac begint het Jaar van de Rat op 7 februari 2008 en lost daarmee het vermoeide varken af.
Het Jaar van de Rat is het eerste in een serie van 12 diersymbolen.
Iedere 12 jaar is er dus weer een ratjaar. Omdat de rat de eerste is gelooft men dat het jaar geluk brengt.
De Zodiac, ook bekend onder het begrip 'Chinese Dieren Astrologie' (de Dierenriem), is gebaseert op de '12 Aardse Takken' (tak zoals in departement, afdeling). De 12 aardse takken worden gerepresenteert door de 12 diersymbolen (Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Schaap, Aap, Haan, Hond en Varken), de 5 elementen (metaal, water, hout, vuur en aarde), en de Yin-Yang theorie.
Volgens de atrologie is het Jaar van de Rat een jaar van hard werken, activiteit en vernieuwing. Het is een goed jaar om te beginnen met een nieuwe baan, te trouwen, een produkt te lanceren en meer in het algemeen een verse start te maken.
Een onderneming begonnen in het ratjaar levert geen snelle resultaten op, maar er zijn grote mogelijkheden voor mensen die good voorbereid en vindingrijk zijn. De beste manier om te slagen is door geduldig te zijn, alles zich rustig laten ontwikkelen en iedere kans te grijpen.
Mensen geboren in het Jaar van de Rat zijn logische realisten, schrander, charmant, ambitieus en inventief. Volgens Chinese traditie is een rat een gerespecteerd, moedig en ondernemend persoon. Voorts zijn ratten slim, opgewekt, sociaal en trouw aan hun familie. Ze hebben brede interesse en kunnen zich snel aanpassen aan een nieuwe omgeving en snel reageren op veranderingen.

Geen opmerkingen: