donderdag 6 maart 2008

Slimme meter wint het van zijn domme neefje

Bard van de Weijer, Volkskrant gepubliceerd op 06 maart 2008 02:46, bijgewerkt op 02:46
De nieuwe meter helpt bij het besparen van energie. Iedereen krijgt er een.
Wat is een slimme meter?
De gemiddelde ‘slimme meter’ doet zijn naam nauwelijks eer aan. Hij wordt vooral gebruikt voor het automatisch doorgeven van meterstanden, waardoor de energieleverancier altijd een actueel overzicht heeft van het verbruik van een klant. Doordat gegevens digitaal worden aangeleverd, hoeven er geen cijfers meer overgenomen te worden van meterstandenkaartjes. Dat bespaart geld.
Wordt de consument er ook beter van?
Ja, maar voorlopig niet heel veel. Wie meterstanden bijhoudt, kan met een slimme meter de gegevens eenvoudig overhevelen naar een pc, voor een actueel overzicht van het energieverbruik. Snelle en gemakkelijke inzage in het verbruik moet ertoe leiden dat consumenten zich bewuster worden van hun energieconsumptie. Het energiebedrijf Oxxio heeft de indruk dat de slimme meter leidt tot een stroombesparing van 1,5 procent. Uit een eerste onderzoek onder 700 klanten blijkt dat ongeveer een op de vijf bezitters van een slimme meter meer dan 10 procent bespaart, zegt Hilbrand Does, bij Oxxio verantwoordelijk voor de meters.
Lees meer in Volkskrant artikel

2 opmerkingen:

jaqulin zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
jaqulin zei

Mijn man wil deze minecraft t-shirt bart smit kopen voor zijn broer die een tiener is. Hij houdt echt van die minecraft-dingen. Je vindt de tattoo-kits ook op de website van vanletlet.nl.