maandag 2 juni 2008

080602 Provence de 1ste reisdag naar Colmar


080602 1ste dag Colmar
Onze eerste etappe op weg naar St. Raphael heeft ons naar Colmar gebracht. Keuze voor Colmar is genomen, omdat het een aardig eindje op weg is (590 km) en het schijnt een aardig leuk stadje te zijn. Dat gaan wij dus dadelijk ondervinden.
Reis naar Colmar hebben wij via Duitsland gedaan. Je rijdt dan ongeveer 350 km op de A71. En het moet gezegd worden: de Duitsers zijn een ijverig volkje. OVERAL werd er aan de weg gewerkt. Bij Aken hadden wij ook nog te maken met een ongeluk op de andere autobaan, die er voor zorgde dat niet alleen die strook afgesloten was, maar ook daar waren ze aan het werken en 1 baan van onze strook was op de andere strook uitgezet. Dus die was ook niet te berijden en alles moest over 1 strook. Gevolg een uur en 8 km verder, mocht er weer gas op. In 5 uur tijd hadden wij knap 400 km afgelegd, dus niet echt veel.
Onderweg is het HEET geweest. Ergens was het op een gegeven moment zelfs 32 graden.
Hier in Colmar is het wel te doen 27 graden, met een regendreiging.
Nu eerst een pilsje pakken en de stad bekijken.
Verslag exploring Colmar:
Heel leuk stadje met heel duidelijke Duitse invloed.
Eten: Entrecote grille voor Ell en vanwege speciale aanbeveling (?) tarte flambe (of te wel Flammen kuchen). Beide gerechten waren lekker, met een Riesling erbij.
Als je op de titel of op de foto klikt dan zie je alle foto's van vandaag.

Geen opmerkingen: