zondag 15 juni 2008

080613 Rondwandeling Seguret


Vandaag staat een rondwandeling(etje) op het programma met een bezoek aan een wijnboer.
Eerst maar eens Seguret wat uitgebreider bekijken. Nergens een winkel te bekennen, zodat wat eten meenemen niet mogelijk is. Uiteindelijk ergens toch een winkeltje gevonden die wat nougat verkocht. In het dorp de ruine van het kasteel bekeken boven op de berg (370 meter, 200 meter klimmen). Daarna aan de wandeling begonnen. Goed weer en wij hebben er uitgebreid onze tijd voor genomen.
Op het einde van de tocht nog een echte kuitenbijter. Omhoog naar en kapelletje (300 meter stijl omhoog). Het waait heel hard (soort Mistral). Afdaling was heel steil en op sommige punten link.
Wandeling zelf was in zijn geheel niet echt spectaculair, maar ook niet slecht.
Besloten om maar niet naar de wijnboer te gaan. eerslijk gezegd is dit ook niet veel: Je komt binnen, ze laten je wat verschillende wijnen proeven en als je wilt kunt je dan wijn kopen. Maar dat kun je overal, dus als zodanig is dit niet zo bijzonder.
Vroeg in de middag weer terug bij het hotel en besloten om naar Sablet te wandelen (plaatsje in de buurt), om daar te kijken of er iets te kopen was. Sablet ligt 2 kilometer verder en daar kregen wij te maken met de krankjorem Franse situatie dat er op een bepaalde tijd in de middag (na 2 uur en voor 6 uur) bijna nergens een mogelijkheid is om iets bij een restaurant te eten. Bij klein winkeltje toen maar 2 ons kaas kopen en wat appels. 's Avonds wederom heerlijk gegeten bij La Bastide Bleue.
Er is echt geen gelegenheid om Nederland-Frankrijk te kijken en Kees werd gevraagd per SMS de standwijzigingen door te geven. Ping, ping, ping, ping in de avond zorgden voor een lekker gevoel. 4-1 voor Nederland. geweldig.

Geen opmerkingen: