dinsdag 10 juni 2008

080610 Van Crestet naar Le Barroux

Vandaag staat de wandeling naar Le Barroux op het programma. Een wandeling van ongeveer 13 km. Daar gaan wij 2 dagen in Les Geraniums verblijven.
Wij begonnen met goede moed en goed weer. Er was onweer voorspeld, maar de zon scheen en alles leek goed. Eenmaal boven in de bergen begon het om ons heen wel heel veel te donderen en te bliksemen, maar de regen viel nog steeds ergens anders. Uiteindelijk toch het haasje. De regen viel met bakken uit de lucht en echt bescherming hadden wij niet. Met de poncho's aan onder een steeds meer lekkende boom hebben wij uiteindelijk een klein uur moeten wachten voor wij door konden gaan. De regen veranderde op enig moment zelfs in hagelstenen! Dan blijkt trouwens ook dat een berg veel water moet verstouwen, want de wandelpaden naar benemen waren veel ondergelopen.
Op enig moment in de route dachten wij er over om het maar op te geven en een gebaande weg naae Le Barroux in te slaan. Helaas, na 1,5 kilometer bleek dit een prive weg naar een ferme te zijn, waar gewaarschuwd werd voor een agressieve hond. Hond hebben wij niet uitgeprobeerd en maar weer terug op onze schreden en toch maar het ondergelopen smalle pad uiteindelijk gelopen naar Le Barroux. Het weer was weer een klein beetje opgeklaard en als natte honden kwamen wij aan bij Hotel Les Geraniums. Heerlijk hotel met een warme douche en grote kamer.


Le Barroux is beroemd om zijn kasteel. Een grote groep Amerikaanse vrouwen was daar op schildervakantie en die troffen wij ijverig bezoig met klodderen bij het kasteel.
Het blijkt een gastronomisch hotel te zijn en 's avond hebben wij heerlijk genoten van een 4-ganagen menu met een ferme fles rode wijn. Vroeg naar bed, om weer op krachten te komen.

Geen opmerkingen: