dinsdag 21 februari 2012

21-02-12 Catamarca

Het is momenteel 06:52 hier en even wat tijd om wat bij te werken.
Op 19-02 zouden wij het Talampaya national park gaan bezoeken, maar vanwege de vele regen was het gesloten. De wegen zijn blubberig en ze laten niemand toe.

Het volgende park Ischigualasto parc. Oorspronkelijk zijn hier 7 haltes open, maar dit keer maar 2. In colonne rijden de auto´s achter een gids aan, dan wordt er gestopt en vervolgens gaat de gids in het Spaans laten horen dat hij een lopende Wikipedia is. Stom vervelend, want het voegt niets toe. Na de eerste halteplaats weer in de auto naar de volgende halteplaats, die prachtig is.Zie foto.

Daarna lunch. Op terugweg nog eens geinformeerd of het Tamlampaya park misschien morgen open is. Ze weten het niet.
De dag besloten met een wijnproeverij en een slecht diner in het hotel. Sommigen besluiten om met de chauffeur naar het dorp te gaan om de carnavalsoptocht te gaan kijken. Wij nemen rust.

20/02/12 Wederom naar het park om te kijken of het open is. Helaas, helaas, niets aan te doen nog steeds gesloten. Vervolgen gaan wij op weg naar Catamarca. Wederom veel te zien onderweg. In Catamarca naar een prachtig uitzichtspunt. ´s Avonds eerst even shoppen in het prachtige dorp hier en vervolgens genoten van een prachtige zalm in het restaurant in het hotel en weer vroeg onder de wol.

Vandaag vroeg weg 08:00 naar Cafayate. Onderweg gaan wij een regenwoud bezoeken. Hopenlijk gaat dat door, want vannacht heeft het hier erg gebliksemd en veel geregend.

Reisleider Ronald Hijmans houdt ook verslagen bij. Dat is hier te lezen. Zijn foto´s staan hier.

Geen opmerkingen: