zaterdag 25 februari 2012

24/02/12 Weer op weg naar Salta

Omdat RN40 dus afgesloten is door weggeslagen wegen, rijden wij van Cafayate omhoog naar Salta en slaan 40 km daarvoor links af naar Cachi. Dit is een bergwerg die door de wolken naar 3348 meter gaat,
Op RN68 zien wij wat de kracht van het water kan doen. Waren wij 3 dagen gelden nog gewoon via de weg gereden, nu hebben wij plotseling een omleiiding door de bergen en zien wij dat een 100-tal meters weg weggeslagen is! Je zou er maar rijden.
Even later is onze chauffeur zo vriendelijk om een fotostop te maken voor een gaucho te paard. Hij parkeert zijn bus in de berm. Bij wegrijden, helaas pindakaas blijkt de modder te diep en zitten wij vast.. Mensen er uit en duwen. Helpt niet. Een passerende oude vrachtauto helpt ons en de wagen wordt uit de modder gesleept.

De bergweg voert door een heel mooi groen dal met panorama kijkjes. De weg wordt weer dirt road en wederom op verschillende plaatsen moeilijke passages. De Argentijnse wegwerkers weten ondertussen waar moeijlijkheden op kunnen treden en staan door klaar om af en toe met een shovel het pad te effenen.

Aangekomen in Cachi het dorp bezocht en lunch gehad. Toen weer terug door de wolken de berg af. Het regent ondertussen en het wordt wat moeilijker. Een auto raakt vast bij zo´n passage en ik krijg de gelegenheid om het werk te filmen. Het filmpje is HIER te zien .

Vandaag vroeg op om op 06:30 te vertrekken naar Humahuaca. Een rit van een kleine 600 kilometers.
 Vandaar dit vroege nericht. Dan morgen alweer de een-na-laatste etappe.
Tot horens.

Geen opmerkingen: