zondag 5 februari 2012

5/2/12 Buenos Aires

Gisteravond werden wij om 19:30 opgehaald voor de tangoshow + diner.
Wij zijn met vieren (Siewert en Tineke gaan ook mee). De rest heeft besloten op eigen gelegenheid een tangovoorstelling ergens te vinden (is helaas niet gelukt voor hen).

We worden in de club naar bovengestuurd naar een vooroorlogse "ambiance". Bar, kroonluchters, veel hout en tafels met mooie glazen en een podium.
Keuzemenu 3 gangen. Malbec-wijn is inbegrepen. De keuze voor BABY beef blijkt een stuk vlees van 400 gr te zijn.
Dan begint de 2 uur durende show in jaren 20 stijl. Krijtstreeppakken voor de mannen en voor de dames jurken met splitten tot in de lies. Een orkest met altviool, viool, bas, bandoleon en een vleugel. Goed verzorgde aankleding en muziek. Wij maken naast het tangodansen ook nog een "Andes-Inca"mee die op een klein snaarinstrument speelt (charango ?). Verder nog een zanger en zangeres en op het einde nog een optreden van een echte gaucho, die met ballen met lood aan een koord een wervelende tik-tik-tik show geeft. Het eindigt met alle artiesten op het podium om een uitvoering te geven van "Don't cry for me Argentina". De danseressen proberen de mannen over te halen om ook eens een tango te dansen (hetgeen lukt bij Siewert, die daarna heel trots op zijn performance is). Om 12:00 weer in taxi naar hotel. Mooie avond.

De volgende ochtend zien wij dat de lucht grauw is en als de bus ons om 09:30 op komt halen voor de dagexcursie naar een Estancia (boerderij) begint het behoorlijk te regenen. Wij rijden 90 kilometer en komen bij Estancia Santa Susana (www.esantasusana.com.ar). Drank, hapjes, BBQ inbegrepen. De regen is precies op tijd opgehouden en wij hebben weer een stralende dag. Eerst rondlopen om het museum te zien en te kijken naar de gaucho's.
Ik heb nog nooit paard gereden en besluit dat het de eerste keer moet zijn. Het paard weet wat er verwacht wordt en zonder sturen hebben ik deze "opwindende" ervaring ook eens meegemaakt.
Verder eten veel en overvloedig. Na het eten tango voorstellingen en een zangeres. En dan komt er een gaucho zijn kunsten laten zien met een leren zakje gevuld met lood. He, weer veel tik-tik-tik. Warempel dezelfde gaucho als gisteravond in de tango show!
Om 16:00 weer in de bus terug. 8 mensen gaan terug naar het hotel en wij gaan samen met Siewert en Tineke naar de San Telmo markt. Heel lang, heel gezellig. Daarna terug in taxi naar hotel. Taxi kosten 25 Pesos (=5 euro).

Nog wat over prijzen hier:
1 thee, 2 koffie, 1 jus d'orange = 40 Pesos
met 2 eten en een fles wijn kost ongeveer 150 Pesos.
M.a.w. voor een wereldstad heel redelijk.

Vanavond maar wat kalm aan. We gaan om 21:00 uur weer eens de straat op. Hier gaan mensen pas om 21:00 uur eens beginnen met een restaurant uit te zoeken.

Groeten en tot het volgend bericht.

Geen opmerkingen: