vrijdag 14 februari 2014

13 feb Op weg naar Rincon de la Vieja

San Jose ligt hoger (1100 meter). Febr is droge tijd en het zal steeds warmer worden tijdens de reis.
Om 08:00 vertrek. Geen probleem, want ieders klok is in de war en om 05:00 was iedereen wakker.
Er is een groot verschil met ons vorig bezoek aan Costa Rica. Wij rijden op een nieuw aangelegde weg. De N27 naar het westen, De weg is mooi. Er is 30 jaar over nagedacht en er is 30 jaar over gedaan om hem te bouwen.
Dwars door de bergen. Nog veel kinderziektes, want over bergen, volgezogen met water was blijkbaar te weinig nagedacht. Hellingen zijn afgedekt met vangnetten voor keien en in de berg zijn talloze pijpjes geslagen om het water uit de berg te krijgen.
Er is een stop bij de kust bij de Bahia Caldera, aan de Stille Oceaan. Kennismaking met de warmte buiten, 30 graden.
In onze bus (een enorm grote en ruime bus) is de temperatuur constant 22 graden.
Het geld vergt nogal rekenwerk. 20 Dollar is 10.000 Colones. 1 Euro is ruim 500 Colones. Een flesje water was 700 colones. En dat is dus ...... Euro.
Wij gaan nu op de beroemde Pan America Highway naar het Noorden. In Limonal is er een koffiestop bij een plek met ara's en toekans in een kooi. Slimme ondernemers, veel bussen en ook veel Nederlanders.
Het landschap is dor en weids. Heel agrarisch. Van november tot mei regent het hier niet, dus het tropisch regenwoud groen uit onze herinnering van 2007 is er niet.
Om 12:00 een lunchstop met daarna een prachtige boottocht over de Rio de Bebedero. Rustig varen in de hitte, overdekte boot. We spotten: brulapen, capucijnerapen, veel krokodillen, leguanen, allerlei reigersoorten, steltlopers, roerdompen etc.
In snel tempo weer terug en dan op weg naar onze verblijfplaats Rincon de Vieja. Onderweg nog even een stop in Liberia, voor de mensen die geld willen wisselen. We doen boodschappen bij de JUmbo (kaas).
Bij zonsondergangkomen wij aan onze lodge.
Eten, opgaven voor morgen en knorren maar.
Vandaag staat een wandeling op het programma en 's middag hebben wij ons opgegeven voor een canapy (aan een kabel door de bomen suizen).

Geen opmerkingen: