zondag 16 februari 2014

15 feb Reisdag naar Leon

Vanmorgen heel vroeg op. De eetzaal was extra vroeg geopend om de groep van ontbijt te voorzien.
Om 06:15 alles ingepakt en vroeg ontbijten. Receptie ook al vroeg open om 06:30 om af te rekenen.
Rolien wilde vroeg weg, omdat het een lange tocht is en ze ook niet weet hoe lang het gaat duren bij de douane. Het gaat voorspoedig en wij staan vroeg bij de grens.
Bij weggaan uit Costa Rica staan mensen te roepen om Colonnes te wisselen voor Cordoba's. Advies is om dat niet te doen.
Bij de Nicaraguaanse grens moeten alle paspoorten ingeleverd worden en gaan de reisbegeleiders het regelen. Er wordt geen garantie op snelle afhandeling gedaan. Het gaat voortvarend en een kwartiertje later heeft iedereen weer zijn paspoort terug met een stempel.
Er is ngeen bus te zien en vervolgens wachten wij ruim 1 uur. Wat blijkt de bus staat ergens anders en kan niet de grens over pm ons op te halen. Uiteindelijk ontmoeten wij elkaar toch en worden de koffers ingeladen. De bus is aanzienlijk kleiner en er is geen geen plek voor alle koffers, die dus in de bus zelf opgeborgen moet worden.
Het wordt een lange rit.
Wij stoppen bij een restaurant en eten voortreffelijk. Vis a la plancha en Ell een rijkgevulde vissoep.
25 Cordoba's zijn ongeveer 1 $ waard. Een pilsje kost 30 Cordoba.
Nog een stop om weer aan een strand 2 vulkanen te zien. De Conception, die nog actief is, en een uitgewerkte vulkaan Madera.
Weer in de bus. Om 18:30 komen wij bij ons hotel aan. Fijn dat het midden inde stad is. Ook een fijne kamer.
En dan met zijn allen op weg naar een restaurant om te gaan eten. Het restaurant ziet er geweldig uit. Een Ernst Hemingway achtige sfeer.
Helaas was dat het enige. De keuze van eten was heel goed. Maar de bediening doet er 1,5 uur over om uit te serveren. En eten koud. Balen.
Om 23:00 weer terug in hotel.
Morgen staat een boottocht op het programma.

Geen opmerkingen: