zaterdag 22 februari 2014

21 Ometepe

De laatste dag op dit mooie eiland met de 2 indrukwekkende vulkanen.

Vanmorgen vroeg wakker geworden en net buiten het hotel een wandelpad gelopen. Heel veel vogels en plotseling kwamen wij een groep (10 a 20 apen tegen) die luidruchtig bezig wren. Brulapen dus.
Het hotel is primitief maar prachtig gelegen aan het water.
Goed gegeten gisteravond en ook het ontbijt was prima.
Voor een rondrit op het eiland staat een doorleefde gele ouderwetse schoolbus klaar.Eerst gaan wij naar "Museo El Ceibo" Veel oude voorwerpen die op het eiland overal gevonden worden. O.a. petrogliefen (die komen wij later nog tegen). Eerst 1 kleur dan meerdere kleuren. Van 8000 jaar voor Christus tot 1850.
Dan koffie (wat nogal lang duurt) en dan weer hots-knots in de bus om een lunch in hotel "Villa Paraiso" in Playo Santo Domingo.
En weer in de bus op weg naar een koffieplantage. Weinig indrukwekkend, omdat de inlandse gids eigenlijk niets zegt en wij lopen wat rond. Pas later als wij met handen en voeten iets aan hem vragen komen wij wat meer te weten.
Maar al die bezoeken vergen veel tijd en het programma komt onder druk. Een deel wil wandelen, anderen willen zwemmen. De oplossing is een bezoek aan Ojo de Agua.

Daar kunnen mensen zwemmen en de anderen kunnen rondwandelen. Helaas geen rondwandeling kunnen vinden.
Tegen 18:00 terug in hotel.
Vanavond eten wij buiten de deur. En morgen verlaten wij al weer Nicaragua. De mensen zonder paspoort moeten wij achterlaten, die dienen direct (na ontvangst van hun tijdelijk paspoort via Panama naar Amsterdam te vliegen).

Geen opmerkingen: