woensdag 19 februari 2014

18 febr van Managua naar Granada

In Nicaragua is er geen Nederlandse ambassade. Er is een consult, maar die was de afgelopen dagen wegens een sterfgeval niet aanwezig. Vandaag zou hij aanwezig zijn. In de morgen zijn de reisbegeleiders en de mensen zonder paspoort naar de consult gegaan om te kijken wat er geregeld kon worden.
De groep zelf bleef achter in het hotel bij het zwembad.
Spannende tijden: zou het lukken.
Rond 12:00 uur kwamen ze terug. Er waren nog meer complicaties, want een systeem in Costa Rica werkte met een nieuw computersysteem en dat zou nog wel een maand duren. De papieren die in de afgelopen dagen samen met de stempels verzameld waren, waren gelukkig wel in orde. Uiteindelijk is er een nooddocument aangevraagd via Chili. Het probleem met een nooddocument is dat je maar 1 land kunt uitreizen. En uitreizen naar Costa Rica, dan inreizen naar USA, dan uitreizen USA is onmogelijk. Dus er wordt nu een route bedacht om vanuit Nicaragua via een transit overstap in Panama naar Schiphol gereis kan worden. Een sneue gedoe voor de getroffen mensen. En heel veel geregel om dat te arrangeren.

Door het oponthoud wordt de lunch overgeslagen en wordt bij een benzinestation een aantal broodjes genuttigd om toch zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Het blijkt een bijzonder reis te worden. Een virusinfectie waart rond. Verschillende mensen buikloop en koorts.
In de loop van de dag knappen de meeste mensen gelukkig op.

Onderweg naar de vulkaan zien wij de nationale vogel van Nicaragua. De Guardabarranco.

Boven bij de vulkaan Masaya kunnen wij een blik werpen in de krater. Indrukwekkend. De bodem is door de opstijgende zwaveldampen niet te zien.

Na afloop in het museum de verschillende vormen van vulkanen en ontstaan gezien.
De volgende stop is Laguna de Apoya.

Een diep en groot kratermeer.Op bepaalde punten is het meer 200 meter diep.
Daarna op weg naar Katarina, waar planten gekweekt worden en keramiek verkocht wordt. Wij bezoeken een pottenbakkerij.

Daarna naar ons hotel in Granada.

Nog wat informatie over Nicaragua.
80% van de mensen moet leven van minder dan $2 per dag (ter vergelijking In Costa Rica is het uurloon $2). Er is erg veel armoede en werkeloosheid. Kinderen krijgen te weinig onderwijs.


Geen opmerkingen: