maandag 17 februari 2014

16 feb Leon

Wij mochten wat meer uitslapen. Om 09:00 stond de bus voor de deur, die ons bracht naar Poneloya.

Daar zouden wij een excursie in het natuurreservaat hebben.
Het was heet. Onderweg werden wij wat opgehouden door een plaatselijk toertocht. Een aantal enthousiaste wielrenners trotseerden de warmte om bergje op bergje af te gaan doen. Na 100 meter passeerden wij de eerste afvaller. Inderdaad een ondoenlijke zaak bij deze hitte.
Aangekomen bij onze bestemming bleek dat de boten met afdak er niet meer waren. Het zou een boottocht in de open zon worden. En omdat het eb was, moesten wij eerst de nodige meters afleggen om bij zo'n open boot te komen.
Met 3 boten voerden wij door een mangrove woud. Prachtig. Veel vogels, een krokodil (kleintjes dit keer) en warempel ook 2 x een ijsvogel. Prachtige tocht. Onderweg nog even gepauseerd bij een idyllisch strandje. Bloedheet 40 graden. Stille Oceaan dus zeesterren (Estrellas de mar).
Na afloop weer terug naar het restaurant waar de maaltijd al klaar stond. Gebakken vis, garnalen in curry of kip. Heerlijk. Een ontspannen tijd met nagenieten van de mooie tocht.

EN TOEN .....

Weet iemand waar mijn videocamera is?
Ik heb hem hier neergezet in mijn tas en ik zie hem niet meer.

Overal gezocht maar niet gevonden. Het restaurant had sinds 1 week een video systeem en een aantal mensen waren al opgevallen dat ze ronddrentelden. Bij het terugkijken van de video bleek dat er 3 mensen rondgelopen hadden en dat de vrouw in het gezelschap de videotas gestolen had. Dat was nog niet zo erg. Wat het erger maakte was dat in diezelfde tas ook de paspoorten zaten. En nu zitten wij met een probleem, dat er in Nicaragua geen ambassade is en dat het zonder paspoort niet mogelijk is om weer terug naar Costa Rica te komen.

Politie er bij. Wij werden ondertussen maar weer terug gestuurd naar het hotel en de politie heeft rapport opgemaakt, aan de hand van de beelden. Echt kloten, want nu moet er iets georganiseerd worden voor de mensen zonder paspoort.
Morgen gaan zij met de reisleider naar Granada, om te kijken of er een tijdelijk paspoort te regelen valt. De groep gaat verder met een andere reisleider naar Managua.

Vanavond in een restaurant buiten de stad gegeten. Eten was prima en snel geserveerd. Na afloop om de domper stemming wat te verlichten, naar een bar geweest om toch nog maar wat te gaan drinken.

MORGEN MEER, als wij in Managua zijn.
Eerst nog een stadswandeling hier en dan na de lunch naar Managua. Voor 1 nacht.

Geen opmerkingen: