donderdag 16 maart 2017

15-03-17 Op weg naar Neiva

Om 08:00 ontbijt achter de rug en gepakt voor een reisdag.
Bedoeling is vandaag om terug te rijden naar Bogota en daar het vliegtuig te nemen naar Neiva, waar wij de woestijn gaan bezoeken.
Onderweg stijgen wij van 2000 naar 3000 meter. Mooi Andes landschap.
Wij bezoeken de brug van Boyacá.


Op deze plek werd op 7 aug 1819 de laatste grote veldslag in de onafhankelijksoorlog tegen de Spanjaarden uitgevochten.

Verder gaan wij over Route National 55 (de Panamericana route). Er is een lichte nervousiteit of wij het gaan halen. Want in Colombia is niets zeker en het kan erg tegenzitten op de weg. In Bogota is het een drukte van belang. Maar uiteindelijk valt alles mee en zijn wij ruim op tijd bij de luchthaven (Puento Aerio, kleine luchthaven voor binnenlandse vluchten). Wij vliegen met een propeller vliegtuig ATR 72.


Onze bus die ons in Neiva zal ophalen is gestrand ergens in een file en snel wordt op de luchthaven in Bogota iets anders geregeld. Bij landing staat er een andere bus. Alle koffers worden ingeladen en die worden eerst naar het hotel gebracht. Het moet allemaal snel want er staat een bezoek aan de woestijn Tatacoa gepland en dat moet voor zonsopgang.
Maar ook dit wordt spannend, want sinds februari regent het hier en vannacht en vanmorgen heeft het zoveel geregend dat het kan zijn dat wegen onbegaanbaar zijn geworden. Uiteindelijk komt alles goed en bezoeken wij een woestijn die groener er uitziet dan dat wij verwachtten.


Zeer indrukwekkend landschap. Maar door de regen is de grond een soort löss geworden, waardoor het niet mogelijk is om een wandeling door het landschap te maken. Nu voornamelijk vanaf de weg bekeken.
De zonsondergang is mooi om te beleven. In het donker gaan wij terug naar een keurig hotel.


Geen opmerkingen: