maandag 27 maart 2017

26-03-17 Op weg naar het strand

Vandaag weer vroeg op om de rit naar onze strandbestemming te maken.
Om 08:00 zouden wij vertrekken, maar het busje wat de koffers op zou halen is in het verkeer blijven steken. De president is op bezoek in Cartagena en veel straten zijn afgesloten. Uiteindelijk zijn wij dan toch met 30 minuten vertraging onderweg.

Er is een korte stop ingelast bij een vulkaan, die een moddervulkaan blijkt te zijn, waar lokale bevolking een modderbad kan nemen. Nogal primitief gebeuren, er zijn bijvoorbeeld geen douches en geen toiletten. Voor 10.000 pesos mag je de berg op en een modderbad nemen.Ook wij mogen eventueel een modderbad nemen. Maar geen douche en nog 5 uur in de bus is overtuigend genoeg, om dat niet te gaan doen

Weer op weg en een korte tussenstop in Baranquilla bij een museum. Baranquilla was vroeger een heel ontwikkelde stad. Een havenstad die eigenlijk in de schaduw is komen te staan van Bogota en Medellín. Nu weer wat opkrabbelend. Er is een luchthaven.
Het museum heeft een kleine koffieruimte, waar koffie besteld wordt. Buiten wel wat interessante dingen. Wij rijden verder langs de kust en komen uit waar de Magdalena rivier uitmondt in de oceaan. Wij hebben dus de oorsprong van de rivier bezocht en het einde !
De streek is erg armoedig en de mensen leven hier in slechte omstandigheden in paalwoningen, zonder water, zonder sanitaire voorzieningen.


Het is nog een eind rijden en uiteindelijk arriveren wij rond 15:15 bij ons hotel voor de komende 2 nachten.
Playa La Roca eco hotel.
Ze hebben nog nooit zo'n grote groep gehad en dat is te merken aan de organisatie.
Geen opmerkingen: