vrijdag 24 maart 2017

23-03-17 Medellín verkennen en vlucht naar Cartagena

Op het programma staat een rondrit door Medllín, een culinaire ervaring en de vlucht naar Caribische Cartagena.
Medellín is onlosmakelijk verbonden met Pablo Escobar. De drugsbaron, die tot 1993 ongeveer heel Medellín in zijn macht had. Meer over Pablo Escobar op Wikipedia.

De mensen uit Colombia praten hier eigenlijk niet graag over. Ze beschouwen het echt als een zwarte bladzijde in de geschiedenis. Ook onder de reisleiders is er discussie over wel of niet zijn graf bezoeken.
Dat doen wij wel. Hij is bij zijn familie begraven op een bescheiden plek op het kerkhof.


Het uitzicht over de stad vanaf het kerkhof is mooi.


Vervolgens rijden wij naar het centrum van  Medellín om het Botero plein te bezoeken. Botero waren wij al eerder tegengekomen in het museum in Bogota. Botero komt uit Medellín en hij heeft veel standbeelden achtergelaten voor zijn stad.Ik heb weinig tijd om het te bekijken, want samen met de lokale gids gaan wij er met een taxi op uit om een stok voor mij te vinden. Na wat omzwervingen in de zeer drukke stad komen wij uit bij een orthopedische winkel waar ze stokken verkopen. Na uitzoeken, valt de keuze op een houten stok van 15.000 Pesos (ongeveer 5 €). De taxi had op ons gewacht en weer terug naar de groep. Taxirit (ongeveer 40 minuten inclusief wachten is 3.000 Pesos (ongeveer 1 €)).

Weer terug naar het hotel. Er is een reservering gedaan bij El Cielo. Een sterrenrestaurant, waar wij, samen met nog 8 anderen in de groep, gaan genieten van een 9 gangen maaltijd.

Het begint met een bord met 4 kleine torentjes, die besprenkeld worden. Dit blijken doekjes te zijn om je handen schoon te maken. Vervolgens een soort eitje, wat je met je handen fijn moet malen. Een cacao achtig iets, waar je je handen mee insmeert en wat overgoten wordt met water. Wij zijn er klaar voor !


Alles is mooi, de aankleding, de bediening, de borden, het eten, de wijn.
De uitgebreide beschrijving van deze belevenis, met nog wat foto's zal ik later toevoegen.


Het was heel, heel bijzonder en lekker. Een prachtige ervaring om mee te maken.
Wij eten van 13:00-16:00 uur. En ja, dat mag wat kosten. Inclusief begeleidende wijn zijn wij 425.000 Pesos voor ons tweeën kwijt. Ik zou het niet gemist willen hebben.

Dan naar de luchthaven. Het begint te regenen.
De vlucht naar Cartagena duurt ongeveer 1 uur. Reizen met zo'n knie valt niet mee. Vooral het moment dat je uit het vliegtuig moet, met allerlei dringende mensen is een gevaarlijk moment.
Aangekomen snel in 2 kleine bussen en naar ons hotel, wat helemaal in het centrum ligt. Uitstappen uit het busje met je verkeerde been is een pijnlijke ervaring. Hotel 3 Banderas (3 banieren).

Wat een verschil met de rest van Colombia wat wij bezocht hebben. Typisch Caribisch, warm, hoog vochtigheidsgehalte.


In de oude stad is het druk toeristisch met volle pleinen, verkopers van van alles en nog wat, optredens van mensen, die vervolgens de volle terrassen afgaan op fooitjes. Paardenkoetsjes rijden af en aan. Morgenavond staat voor ons ook zo'n koetsje op het programma.

Geen opmerkingen: