zaterdag 18 maart 2017

17-03-17 San Augustin

Wij hebben een bijzonder hotel Terrazas. Het is in de straat en dan tegen de berg opgebouwd, met halverwege een open gedeelte. 's Morgens hebben wij een geweldig uitzicht op het dorp en de Andes.


Het stadje San Augustin is door de archeologische vindplaatsen uitgegroeid tot een toeristische attractie, maar nog niet zo druk. Wij gaan het archeologisch park. Dit staat op de wereld erfgoed lijst.


Er zijn 4 terassen, mesetas of mesitas, met tombes en stelae.
Er is een wandelroute uitgezet waar 35 van de mooiste vondsten zijn neergezet.
Wij komen uit bij de overdekte wasplaats.

Er zijn zitplaatsen met afbeeldingen

Vanaf de wasplaats gaat er een pad naar boven. Nogal steil en 144 treden. Goede exercitie bij 30 graden.

Prachtig uitzicht waarbij goed te zien dat de 3 Andes bergketens hier naar elkaar toe gaan (west, oost en midden). Daardoor is deze plek voor de indianen iets magisch.


Op de trap terug zit een mooie vlinder te wachten op een foto shoot.


Wij bezoeken nog Mesita C, voordat wij door het museum geleid worden.


Dan wacht een verrassing. Wij gaan niet met onze "gewone" bus naar het dorp voor de lunch, maar met een zogenaamde chiva. Een machtige bus met een kolossaal geluid en erg robuust en minimaal voor reizigers.


Wij gaan terug naar het dorp voor een lunch bij een klein lokaal tentje.


En dan met zijn alle weer in de chiva. Het is al vrij snel duidelijk waarom je zo'n bus nodig hebt voor ons ritje naar de oorsprong van de Rio Magdalena. Het is zanderig, vol met kuilen en plassen en steil. Dus grommend gaat de bus de berg op. Als een vrachtwagen als tegenligger komt, dan moet er gemanoeuvreerd worden om elkaar te passeren. Het is genieten van de mooie uitzichten.


Dan komen wij bij onze bestemming. Weer een trap om af te dalen naar de stroom. En dan staan wij bij de oorsprong, waar ook verschillende rivieren samenkomen.Dan de trappen weer op en opnieuw hotse knotsend terug naar het dorp en het hotel. Onderweg moet de bus nog stoppen om een geweldig kei te verwijderen die tussen de dubbele wielen terecht is gekomen.

Geen opmerkingen: