woensdag 15 april 2015

15/04/15 Tokyo Rondkijkdag

Vandaag is het een "vrije" dag. Wij zijn al vroeg wakker (jetlag) en zijn om 09:00 al klaar om met de shuttledienst van het hotel naar het Shinjuku Station te gaan. Bedoeling is om daar een dagkaart voor de metro te kopen en dan per metro de stad te gaan verkennen. Het weer is lekker. Rond de 20 graden en geen regen.

Op het station is het druk (heel erg druk). Even stilstaan om rond te kijken is heel moeilijk.
Wat blijkt: Het is het drukste station ter wereld! Kijk maar eens op https://youtu.be/7AKQzxl1Ick


Uiteindelijk vinden wij een automaat met behulp van 2 giechelende meisjes en hebben wij onze dagkaart te pakken (1.000 Yen). Nu nog in alle drukte het juiste startpunt vinden en dan op weg.
Het is redelijk rustig in de trein. Waarom? Omdat de trein de andere kant op gaat!! Na 2 stations stappen wij uit om de andere kant op te gaan. En nu is het wel druk !! Opgepropt staan wij hutje bij mutje.
Uiteindelijk na een station of 6 wordt het rustiger en kunnen wij zitten.
De foto geeft een goed beeld van wat je ziet in de metro:
  • Bij iedereen is met zijn telefoon bezig
  • Als men niet met de telefoon bezig is, dan slaapt men
  • Veel mensen hebben een mondkapje
  • Heel veel zwarte pakken en zwarte gepoetste schoenen.
Uiteindelijk met een overstap komen wij bij ons eerste doel van vandaag: Skytree station. Op weg naar de Skytree zien wij een winkel waar kledingstukken geprojecteerd worden in de spiegel.Uiteindelijk staan wij voor de ingang van de Skytree.


Het is hoog. De hoogste toren in de wereld. 634 meter hoog. Je kunt met de lift naar het eerste platform op de 345 verdieping en dan nog eens hoger naar 350ste verdieping (= 500 meter hoog).
Er zijn veel mensen die ook dit willen zien en wij staan 1 uur in de wachtrij. Ticket koste 2.030 Yen naar platform en nog een 1.030 Yen naar het hoogste uitzichtpunt.
Fantastisch uitzicht op het eerste plateau.En nog spectaculairder op het hoogste plateau.Een heel mooi filmpje op Youtube staat op https://youtu.be/Q6sZbHxCOu8
Voordat wij afdalen nog even een bezoek aan een verdieping waar je op een glazen vloer kunt lopen ! Leuk.
Nog even heerlijk eten voordat wij weer met de metro verder gaan.


De metro techniek krijgen wij al aardig onder de knie en met 1 overstap gaan wij naar Shinjuku Gyoen National Garden. Wij hebben geluk. De bloesem is er nog en het park, midden in de stad ziet er fantastisch uit.


Wij zijn net op tijd om het greenhouse te bekijken.
Wij besluiten om lopend terug te gaan naar het station. Met behulp van de kaart lukt het ons om aan de oostkant van het station te komen. Alleen om dan de westkant te vinden lukt niet. Onze turende blikken op de kaart trekt de aandacht van een Amerikaan? Engelsman? die ons uitlegt hoe dat moet en wij komen bij de westkant. Omdat het eigenlijk niet zo ver van ons hotel is, besluiten wij om de laatste afstand ook lopend af te leggen (20 minuten).
Dwars door het business gedeelte met veel kantoormensen in het zwart met stropdas met gepoetste schoenen.


Vlak voor ons hotel zien wij onder bruggen wat daklozen.


En net als alle andere Japanners is de dakloze ook druk bezig met een spelletje op zijn mobieltje !
Aangekomen in het hotel hebben wij vanuit de kamer nog een prachtig beeld van de stad in de laatste zonnestralen.


Vanavond weer uit wezen eten bij Shinjuku Station. Eten blijft voortreffelijk smaken. Met de shuttlebus gebracht en gehaald. 


Geen opmerkingen: