donderdag 16 april 2015

16/04/15 Tokyo-Kamakura-Tokyo

Vandaag brachten wij een bezoek aan Kamakura.
Eerst met zijn allen weer via de shuttledienst naar Shinjuku station en weer de drukte ervaren. Dan in de trein, hutje mutje, voor een uurtje naar Kamakura.
Na 3 haltes wordt het gelukkig rustiger en kunnen wij gaan zitten.
Aangekomen in Kamakura, stappen wij over op een ander treintje en gaan wij eerst naar de Hasedera tempel.De tempel ligt in een liefelijke tuin en via trapjes kom je bij de tempel, waar een 9 meter hoge houten standbeeld van Kanon staat. Het is verboden te fotograferen, dus onderstaande foto is van Internet geplukt.


De tuin is zoals gezegd mooi aangelegd en wij bezoeken de grot met kleine Boeddha's.  In de tuin veel vijvers met vissen, bloemen en andere beeldtjes.


Dan verder op weg naar het 13 meter hoge bronzen Boeddhabeeld.
Je komt via een ingang binnen, dan een plek waar je jezelf ritueel kunt reinigen en dan sla je rechts, links af en zie je een geweldig beeld van Boeddha.


Het bronzen beeld stond vroeger in een tempel die in 1495 weggespoeld werd door een tsunami. De fundering zie je nog in de vorm van grote stenen op de hoekpunten.


Een prachtig beeld.
Dan wordt het tijd om te gaan lunchen en worden wij "losgelaten" om het toeristisch Kamakura te gaan verkennen. Wij treffen het en komen terecht in een Japans restaurant, waar bezoekers in kleine kamertjes kunnen eten. De eerste kamertjes zijn laag bij de grond tafeltjes (André van Duin en Corrie Vonk model), maar gelukkig krijgen wij een kamertje met banken waar je gewoon op kunt zitten.


Soort trein coupé idee. Wel leuk. En dan het eten! Voortreffelijk!


Vervolgens gaan wij naar ons laatste bezoek van de dag. De Sjogun Shrine. Tsurugaoka Hachimangu.


Ook hier veel volk om het te bekijken. Japanse mensen nemen hun pasgeboren baby mee om het daar te laten zegenen. Die komen wij verschillende keren tegen.Bij de shrine zelf is er een soort ritueel om geluk af te roepen. 2 x buigen, muntje in de bak gooien, naam zeggen, 2 x in de handen klappen, buigen en dan zal alles goed komen (zeg maar).
Terugkomend van de Shrine, kun je mooi zien dat de bogen in lijn staan helemaal tot de zee.


Dan is het tijd om weer te vertrekken. Bij een brug zien wij nog een slang zitten.


In de trein, 1 uurtje naar Tokyo station, met shuttle dienst busje naar hotel, dan de plannen voor morgen en overmorgen bespreken en de stad in om weer een hapje te gaan eten.
En dat was dag 3 (of was het 4?).


Geen opmerkingen: