vrijdag 24 april 2015

Bijzondere auto's in Japan

Wat opvalt in Japan zijn de kleine, smalle en hoge autootjes die hier rondrijden.


Dit zijn zogenaamde kei-cars.
Suzuki startte al in 1993 deze trend met de lancering van de Suzuki WagonR.


Kei cars hebben een eigen kenteken. Geel nummerbord met zwarte tekens.
De voordelen zijn een lage aanschafprijs, gunstiger belasting, minder verzekeringspremie en zuiniger verbruik.


Er zijn een aantal restricties. Maximaal 3,4 meter lang, 1,48 breed en 2 meter hoog. Motor mag maximaal 47 KW zijn. De bedoeling van deze stimuleringsmaatregelen is om de mensen te bewegen gebruik te maken van dit soort auto's om de uitstoot van CO2 terug te brengen.


In sommige steden kan men alleen maar een parkeervergunning krijgen voor een kei car. Dus dat helpt ook wel om er veel te verkopen. Het schijnt evenwel dat een kei car bijna niet tweedehands te verkopen is en dat men in sommige gevallen zelfs geld toe moet geven om er van af te komen.


Ongeveer de helft van alle autoverkopen in Japan zijn kei cars.

In onderstaand filmpje gaat het over kei cars.


Op de laatste dag in Kyoto zien wij de mooiste kei-car.
1 opmerking:

Unknown zei

Weet je, ik ben een grote fan van Japanse auto's. Vooral als het een elektrische auto is. Binnenkort denk ik aan het veranderen van mijn auto, voor deze optie. Dit zal me helpen om de reparatie van mijn auto kwijt te raken. Elke drie maanden moet ik iets veranderen of nieuwe onderdelen kopen. Hier vond ik de goedkoopste items https://www.euautoonderdelen.nl/ Het is een beetje makkelijker voor mij om de auto te repareren, omdat ze de details rechtstreeks bij mij thuis afleveren. Het is erg handig.