dinsdag 21 april 2015

21/04/15 Takayama -Shirakawago-Kanazawa

Vandaag vertrekken wij weer uit Takayama. Via Shirakawago gaan wij voor 1 nacht naar Kanazawa.
Shirakwago is een toeristisch dorpje met huisjes met hoge steile rieten daken.
Het is druk met veel toeristen.


Eerst het uitzichtpunt en dan rondlopen in het dorpje.


Als zoń dak vervangen moet worden, dan helpen alle mannen van het dorp mee en wordt de klus in 3 dagen geklaard. Wij bezoeken (schoenen uit svp) zo'n huis, om het van binnen te zien.
Het kan hier koud zijn. De sneeuw is her en der nog aanwezig.


Er is veel schooljeugd in uniform, die gezellig bij elkaar zitten met hun lunchbox.


Dan op weg naar Kanazawa, waar wij de vismarkt bezoeken en lunchen.


Heerlijk Japans gegeten. En dan snel weer terug, want wij gaan de Kenrodu-en tuin bezoeken. Een wereldberoemde tuin, waar men 200 jaar aan gewerkt heeft om het zo mooi te maken.


Eén van de 6 kenmerken van een goede tuin is dat het rustig is, maar met zoveel toeristen is dat een beetje zoek. Desondanks genoeg om van te genieten.


Wij spotten zelfs een ijsvogel, die wel lijkt te poseren, zo lang blijft hij op een tak zitten. Het blijven mooie vogels. En dan na het bezoek is het tijd om naar het hotel te gaan. Miyako hotel.
Omdat wij nog naar het museum willen gaan, worden de koffers in de hotelkamer gedaan en gaan wij met de taxi naar het 21 Century Museum of Contemporary Art.Wij komen om 16:00 uur aan. Museum gedeelte waar je voor moet betalen is tot 18:00 uur open. Dat gedeelte is gewijd aan de Japanse architectuur na de tsunami van 2011.  Niet helemaal wat wij willen zien, maar er zijn wat grappige elementen die het de moeite waard maken. Als wij bij ruimte 3 staan, vragen wij ons af waar de opstelling van ruimte 2 is. Een behulpzame dame vertelt ons dat dat in het herentoilet is. Daar worden projecties op een glazen altaar in de wand getoond.
Wat een heel leuk effect is dat je op enig moment in de kelder onder een zwembad loopt en omhoog kunt kijken. De kunstenaar noemt het communiceren met het buitengebeuren. Leuk en bijzonder effect.


Buiten kijken wij naar "binnen".


Iets verder in het museum, in het openbare (gratis) gedeelte bezoeken wij het kunstwerk van James Turrel. Een ruimte met een groot vierkant in het plafond, waardoor je een bijzondere ervaring meemaakt met het "buiten". Het is erg mooi om hier te zitten en omhoog te kijken naar een steeds wisselende lucht.


We lopen terug naar de vismarkt en gaan in een Frans restaurant nog een klein hapje eten om daarna terug te gaan naar het hotel.

Geen opmerkingen: