vrijdag 24 april 2015

24/04/15 Kyoto dag

Vandaag worden wij om 09:00 uur opgehaald voor een halve dag excursies naar diverse tempels.
Het is warm in Kyoto (24 graden) en stralend weer. En druk. Ons eerste gepland bezoek wordt na hopeloos vast staan in het verkeer geskipt en verplaatst als laatste bezoek.
Dus nu naar Nijo Castle. Dit staat op de werelderfgoedlijst.


Eerst bezoeken wij de schitterende tuin bij het kasteel.


Midden achter zie je (als je goed kijkt) de waterval. Vanaf een ander punt is het weer een prachtig gezicht.


Dan, schoentjes uit, volgen wij de gangen om het interieur te bekijken. Foto's maken is niet toegestaan. De vloer is hier zo gebouwd dat hij kraakt als er iemand overloopt, om de shogun te waarschuwen dat er iemand komt.

Dan weer in de bus en het drukke verkeer op weg naar Kinka Kuji Temple, ook wel Golden Pavilion genoemd. Het is druk met bezoekers, maar toch slaag ik er in een ongestoord plaatje te schieten van deze gouden boeddhistische tempel.En dan uiteindelijk op weg naar ons oorspronkelijke eerste bestemming: Kiyomizu-dera Temple.
Er zijn er dus meer op de been om het te bekijken.


Heel veel Japanners en heel veel schoolkinderen. Er zijn ook mensen die speciaal voor de gelegenheid een kimono aangetrokken hebben (kun je huren) om deze plek te bezoeken.


Hier een blikje in de tempel. Overal zijn er mooie uitzichten.


Dan worden wij "losgelaten" om een lunch op te snorren. Er is weinig tijd maar wij slagen er in een eenvoudige doch voedzame maaltijd te verorberen. Bij terugkeer bij de bus, blijkt dat door de vele vertragingen, de bus niet meer beschikbaar is en wij keren per taxi's terug naar het hotel, om  de rest van de dag zelf in te vullen. Wij besluiten om nog 1 tempel, die in de buurt van het hotel ligt, te gaan bekijken. Niet echt spectaculair. Dus even rusten nu.

1 opmerking:

31bxi9jiuf zei

Enjoy the marvel of mathematics by exploring multiplication information of 7 . Have your individual math-themed celebration by learning means to|tips on how to} multiply by 5 using array fashions. Lush Eastern influences creates a relaxing, zen-filled hideaway where you'll be able to|you probably can} take pleasure in gaming in the quiet calm. Come to work at some of the exciting and dynamic organizations in the state of Oklahoma. The job potentialities are as wide-ranging as they are life-changing at Riverwind. We’re absolutely loopy about Crazy four 벳 365 Poker at Riverwind Casino and we know you may be} too, if you step a lot as} a table.