zaterdag 18 april 2015

18/04/15 Van Tokyo via Fuji berg naar Hakone

Vandaag vertrekken wij uit Tokyo. Omdat wij zondag met de hoge snelheidstrein gaan en de koffers niet mee kunnen in de hogesnelheidstrein (althans dat wil de reisorganisatie niet), zijn de koffers gisteravond ingeleverd en zullen apart verstuurd worden naar Takayama. Dus een kleine zak met ons "verschoninkje" gaat nu mee en zien wij onze koffers morgenavond weer terug.
Het is zaterdag en dat merk je goed op de weg. Het is mooi weer en de mensen trekken uit hun kleine appartementen er op uit om te genieten van de zon.
Het eerste doel is de berg Fuji. Eén van de hoogtepunten van de reis. Reisbegeleider Kees is er 6 keer geweest en slechts 1 keer heeft hij de berg gezien met helder weer. Meestal is het bewolkt en is er weinig te zien. Maar het is mooi weer en na 2 uur rijden zien wij deze prachtig berg in volle glorie.
Wij stoppen op een druk punt en krijgen de gelegenheid om fotos te schieten.


Er zijn veel Japanners op de been om op een plateau allemaal te genieten van deze bijzondere gelegenheid.


Dan daalt de bus af naar een lager niveau en hebben wij een nog mooier overzicht. De gelegenheid wordt genomen, om dit blijde moment vast te (laten) leggen.


Wat een geluk hebben wij.
Vervolgens is het de bedoeling dat wij naar het geopark Hakone gaan, waar te zien is dat in die omgeving er veel vulkanische activiteit is. En als het meezit dan hebben wij zicht op de berg Fuji van de andere kant. Het is zo druk, dat het lang duurt voordat wij daar aankomen. Ondertussen is het bewolkt geworden en is de berg fuji. Doet ons nog meer beseffen dat wij geluk hebben gehad.
Na eten snuiven wij in een koude en gure omgeving met harde wind de zwaveldampen op.


Via een trap komen wij uit bij een terrein met veel stoom en zwaveldampen. 


Rechts onder bij het hek, staat met duidelijk herkenbaar rood jack Ell.
Omdat wij zo laat zijn, moeten wij de kabelbaan naar beneden naar de haven skippen. Misschien ook niet zo slecht met die harde wind. Met de bus gaan wij naar de haven, waar replica's van piratenboten liggen. Wij schepen in.


De boottocht op zichzelf is niet zo spectaculair. Onderweg komen wij nog een andere piratenboot tegen.


 Aan de andere kant van het Ashi meer stappen wij weer in de bus en gaan naar ons hotel in Hakone voor 1 overnachting. Wij verblijven in Hakone hotel Kowaki-en.

Wat hebben wij een geluk gehad vandaag!
Geen opmerkingen: