zaterdag 25 april 2015

25/04/15 Naar Nara

Vandaag staat Nara op het programma. Het is een heel bijzondere plek met veel mooie tempels, de grootste Buddha en mooie tuinen. Op deze website zie je al dit moois gepromoot.
Het is weer heerlijk weer hier en in opperbeste stemming gaan wij al dit moois bekijken.


Eerst bezoeken wij Kasuga Taisha tempel. De weg leidt via een laan met 1800 stenen lantaarns, die gedoneerd zijn. P.s. bij de poort zie je één van de vele loslopende herten aan.
Dan komen wij aan bij de tempel zelf.


In de tempel is er een ceremonie aan de gang. 2 Fraai verklede mannen doen een soort stokgevecht met een instructeur die commando's roept. Het lijkt bijna een balletuitvoering.


Iets verderop slaag ik er in een fraaie Japanse vrouw in prachtige kleding te "schieten".


Het is wel druk, maar de plaats zelf straalt van alle kanten rust uit. Via een wederom schitterende tuin met wederom herten (let op je spullen, ze eten alles!) gaan wij naar een hoogtepunt van vandaag: de Todaj-ji. Dat bestaat uit een 200 meter lange weg met een grote zuidelijke poort waar je dan komt bij de Daibutsu-den - de hal van van de grote Boeddha.


Het is het grootste houten gebouw ter wereld, 57 bij 50,5 meter en 49 meter hoog.
In de hal staat een 15 meter hoge bronzen Boeddhabeeld. Indrukwekkend.


Na een lunch gaan wij weer terug naar het hotel.

Dat geeft ons tijd om morgen te regelen (onze vrije dag invulling) en het bijzondere station van Kyoto te gaan bekijken. Een fraai staaltje architectuur. Heel mooi om te zien.


Op de foto lijkt het net of er 3 bogen zijn, maar er is 1 boog en 2 x een weerspiegeling.
Via een roltrap ga je helemaal naar de 11 verdieping. Op de 5 verdieping staat een podium. Bij optredens zitten de mensen op de trap. Gisteravond zag ik de trap met allerlei kleine lichtjes die constant veranderden van kleur. Betoverend mooi.
Over mooi gesproken. Ik zag een fantastische lichtreclame voor iets, wat bijna een kunstwerk is.


Zo, het zit er al weer bijna op. Als alles goed is morgen nog een hoogtepunt en dan de koffer inpakken voor de terugreis.

Geen opmerkingen: